Η Samsung ίσως προσθέσει ένα θερμόμετρο στο επερχόμενο Galaxy Watch 5

Galaxy Watch 5

Η άφιξη του Samsung Galaxy Watch 5 απέχει ακόμα μερικούς μήνες, αλλά οι φήμες κυκλοφορούν εδώ και αρκετό καιρό σχετικά με το τι θα προσφέρει αυτή η μελλοντική έκδοση του κορυφαίου smartwatch. Υπάρχουν αρκετές προσδοκίες, ειδικά μετά τον σημαντικό αριθμό νέων χαρακτηριστικών του προκατόχου του, του σημερινού Galaxy Watch4, ένα από τα ελάχιστα smartwatches που μπορούν να σταθούν απέναντι στο παντοδύναμο Apple Watch.

Και αν επιβεβαιωθεί αυτή η φήμη, η Samsung θα πετύχει ένα βήμα σε αυτόν τον ανταγωνισμό, αφού, όπως διαβάζουμε στο Korea IT News, το Samsung Galaxy Watch 5 θα μπορούσε να διαθέτει θερμόμετρο σώματος, ξεπερνώντας έτσι την Apple, της οποίας το ρολόι φημολογείται εδώ και αρκετές γενιές ότι θα προσθέσει και αυτό τον αισθητήρα, αλλά μέχρι στιγμής δεν το έχει κάνει.

Με την πρώτη ματιά, μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά δεν είναι τόσο απλό. Από τη μία πλευρά, τόσο το ίδιο το ρολόι όσο και η πίεση του, όσο ήπια και αν είναι, στο δέρμα, μπορεί να προκαλέσουν επίδραση στο σημείο λήψης της θερμοκρασίας από τη συσκευή. Επιπλέον, ο βραχίονας είναι ένα μέρος του σώματος που είναι εκτεθειμένο στο εξωτερικό, και επομένως μπορεί επίσης να επηρεαστεί από τις θερμοκρασίες, παρέχοντας έτσι ενδείξεις που δεν θα αντικατοπτρίζουν την πραγματική θερμοκρασία του σώματος.

Ωστόσο, η Samsung μπορεί να έχει βρει μια λύση σε αυτό το πρόβλημα, η οποία θα επιτρέψει την εφαρμογή του στο Galaxy Watch 5. Ωστόσο, δεν είναι γνωστό σε τι θα βασίζεται αυτή η λύση, αν και είναι κατανοητό ότι θα είναι ένας συνδυασμός προσαρμογών στον αισθητήρα που είναι υπεύθυνος για τις μετρήσεις και μια έξυπνη λύση λογισμικού που θα είναι σε θέση να εντοπίζει αυτές τις πιθανές παραμορφώσεις και να τις διορθώνει ώστε να παρέχει μια πραγματική μέτρηση. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, θα πρόκειται για μια αρκετά καινοτόμο τεχνολογική λύση, η οποία θα έδινε στο Galaxy Watch 5 ένα προβάδισμα.

Φημολογείται επίσης ότι αυτή η νέα λειτουργία θερμομέτρου δεν θα είναι αποκλειστική για το Galaxy Watch, αλλά θα μπορούσε επίσης να ενσωματωθεί σε μελλοντικά Galaxy Buds. Σε αυτή την περίπτωση υποστηρίζεται ότι τα ακουστικά θα χρησιμοποιούν έναν συνδυασμό αισθητήρα και λογισμικού για τη μέτρηση της θερμοκρασίας του σώματος.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.