Η Nintendo κερδίζει την ομαδική αγωγή για το Joy-Con drift

iOS 16

Θυμάστε την ομαδική αγωγή που ασκήθηκε κατά της Nintendo για το θέμα του drift των Joy-Con; Λοιπόν, η εταιρεία κέρδισε σε όλους τους τομείς χάρη στην EULA του περιφερειακού, η οποία έθεσε υπό έλεγχο τη αγωγή.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ένας ομοσπονδιακός δικαστής αποφάσισε υπέρ της Nintendo στην υπόθεση “Sanchez et. al. v. Nintendo of America’. Η υπόθεση απορρίφθηκε λόγω της EULA του Nintendo Switch (EULA σημαίνει End User License Agreement, ουσιαστικά η συμφωνία άδειας χρήσης του χρήστη), η οποία “δεν επιτρέπει τη δικαστική προσφυγή” και απαιτεί από τα εμπλεκόμενα μέρη να εμπλακούν σε νομική διαιτησία.

Η πολιτική αγωγή, δηλαδή οι γονείς που συμμετείχαν στην ομαδική αγωγή, προσπάθησε να υποστηρίξει ότι τα παιδιά τους δεν δεσμεύονται από την EULA λόγω της ηλικίας τους, αλλά τελικά η Nintendo επικράτησε επειδή απέδειξε ότι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες των συστημάτων είναι αυτοί και όχι τα μικρά παιδιά.

Εν ολίγοις, άλλη μια νίκη για τους δικηγόρους της Nintendo. Όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, καλό είναι να επικοινωνήσετε με την τεχνική υποστήριξη.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.