Η Microsoft ετοιμάζει μια συσκευή τύπου Chromecast

Microsoft

Εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχει επίμονη συζήτηση για την επιθυμία της Microsoft να κυκλοφορήσει στην αγορά κάποιο είδος streaming stick, ώστε να προσφέρει Xbox Cloud Gaming μέσω ενός φθηνού και αξιόπιστου dongle. Πρόσφατα, στο πλαίσιο αυτό, εμφανίστηκε στο διαδίκτυο η κωδική ονομασία “Keystone“, ένας κατάλογος λειτουργικών συστημάτων Xbox. Το Windows Central επιβεβαίωσε ότι όλα αυτά είναι αλήθεια και η Microsoft εργάζεται πράγματι πάνω σε μια συσκευή HDMI streaming που θα επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν το Xbox Games Pass και την cloud υπηρεσία.

Επιπλέον, σε πρόσφατη δήλωσή του, εκπρόσωπος της Microsoft επιβεβαίωσε τη δέσμευση της εταιρείας να κάνει το Xbox πιο προσιτό: “Στόχος μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους να παίζουν τα παιχνίδια που θέλουν, στις συσκευές που θέλουν, όπου θέλουν. Όπως ανακοινώθηκε πέρυσι, εργαζόμασταν πάνω σε μια συσκευή για streaming παιχνιδιών, με την κωδική ονομασία Keystone, η οποία θα μπορούσε να συνδεθεί σε οποιαδήποτε τηλεόραση ή οθόνη χωρίς να χρειάζεται κονσόλα. Αλλά όπως συμβαίνει πάντα με μια τεχνική διαδικασία, αξιολογούμε συνεχώς τις προσπάθειές μας, επανεξετάζουμε τις γνώσεις μας και βεβαιωνόμαστε ότι προσφέρουμε αξία στους πελάτες μας.

Το Keystone ήταν σε εξέλιξη για μερικά χρόνια. Η συσκευή θα μπορούσε να τρέχει κάποιο λειτουργικό σύστημα Windows ή Xbox σε μια lite έκδοση. Τέλος, σύμφωνα με το Windows Central, η επίσημη ανακοίνωση για το Keystone δεν αναμένεται να έρθει σύντομα.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.