Η Huawei παρουσίασε την Smart Door Lock Pro με HarmonyOS

Smart Door Lock Pro

Η Huawei παρουσίασε επίσημα τη νέα Smart Door Lock Pro, μια έξυπνη κλειδαριά με 3D αναγνώριση προσώπου και λειτουργικό σύστημα HarmonyOS που υπόσχεται ασφάλεια και ενσωμάτωση με άλλες έξυπνες οικιακές συσκευές.

Έτσι, μετά από ένα MWC 2022 αφιερωμένο αποκλειστικά σε υπολογιστές – συμπεριλαμβανομένων των MateBook X Pro, MateStation X και MateBook E – και tablet, η Huawei επιστρέφει στα έξυπνα προϊόντα για το σπίτι και μάλιστα με ένα πολύ ιδιαίτερο προϊόν.

Το Huawei Smart Door Lock Pro υποστηρίζει αναγνώριση προσώπου AI 3D και σύμφωνα με τον κατασκευαστή, μπορεί να ξεκλειδώσει την κλειδαριά της πόρτας σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα και όλα αυτά με μια συσκευή που εγγυάται ένα λανθασμένο αποτέλεσμα στο ένα εκατομμύριο.

Smart Door Lock Pro

Στην καρδιά της νέας έξυπνης κλειδαριάς της Huawei βρίσκεται το λειτουργικό σύστημα HarmonyOS και η κάμερα 3D βαθιάς ανίχνευσης είναι η ίδια με του Huawei P50 Pro. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με τσιπ 1 TOPS και AI και υπόσχεται ξεκλείδωμα μέσω αναγνώρισης προσώπου χωρίς καν να χρειάζεται να αγγίξετε την κλειδαριά. Ο αλγόριθμος τεχνητής νοημοσύνης μαθαίνει δυναμικά, έτσι ώστε οι δυνατότητες αναγνώρισης να βελτιώνονται με την πάροδο του χρόνου.

Επιστρέφοντας στην κάμερα 3D, χρησιμοποιεί τεχνολογία ToF (Time of Flight) και καταγράφει έως και 307.200 σημεία βάθους. Τοποθετείται σε γωνία 16° προς τα πάνω και καλύπτει οπτικό πεδίο 78°, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο από ενήλικες όσο και από παιδιά. Η Huawei την αποκαλεί “light adaptive”, οπότε θα πρέπει να λειτουργεί άψογα ακόμη και σε περιβάλλοντα με χαμηλό φωτισμό.

Όσον αφορά τις έξυπνες λειτουργίες, το κουδούνι ανάβει αυτόματα όταν πλησιάζει ο χρήστης και ένα απλό πάτημα ενεργοποιεί την ενσωματωμένη οθόνη 3,97 ιντσών. Επιπλέον, χάρη στο HarmonyOS, η έξυπνη κλειδαριά πόρτας Huawei Smart Door Lock Pro ενσωματώνεται με άλλες συσκευές, επιτρέποντάς σας να παρακολουθείτε την κατάσταση στην εξώπορτα όχι μόνο μέσω της οθόνης στο εσωτερικό, αλλά και εξ αποστάσεως στο smartphone σας. Άλλα χαρακτηριστικά του λογισμικού περιλαμβάνουν τη μετάδοση του ήχου του κουδουνιού στα υποστηριζόμενα έξυπνα ηχεία και την αυτόματη ενεργοποίηση των φώτων κατά την είσοδο στο σπίτι.

Smart Door Lock Pro

Οι χρήσιμες λειτουργίες αναγνώρισης που επισημαίνονται από τον κατασκευαστή περιλαμβάνουν: Παρακολούθηση AI, έξυπνη καταγραφή μη φυσιολογικής διαμονής, Wi-Fi Direct και δωρεάν καταγραφή στο cloud για έως και 7 ημέρες.

Το Huawei Smart Door Lock Pro υποστηρίζει επίσης άλλες μεθόδους ξεκλειδώματος, δηλαδή: αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος, ξεκλείδωμα με ένα άγγιγμα χρησιμοποιώντας smartphone και smartwatch της Huawei και κρυπτογραφημένη κάρτα NFC, κωδικό πρόσβασης/εικονικό κωδικό πρόσβασης/απομακρυσμένο προσωρινό κωδικό πρόσβασης, κλειδί.

Για μια συσκευή αυτού του τύπου είναι πολύ σημαντικό η μπαταρία να διαρκεί και σύμφωνα με τον κατασκευαστή η μπαταρία των 8.800 mAh της Huawei Smart Door Lock Pro διαρκεί από 4 έως 6 μήνες με τη λειτουργία Smart battery life και 8 έως 10 μήνες με τη λειτουργία Ultra long battery life. Υπάρχουν επίσης συστήματα προστασίας της μπαταρίας και ειδοποιήσεις όταν η μπαταρία πρόκειται να εξαντληθεί. Σε περίπτωση πλήρως αποφορτισμένης μπαταρίας, υπάρχει η δυνατότητα επείγουσας φόρτισης μέσω καλωδίου USB-C και ακόμη και ασύρματης φόρτισης μέσω άλλων συσκευών που υποστηρίζουν αντίστροφη φόρτιση.

Η ασφάλεια μιας έξυπνης κλειδαριάς είναι πιο σημαντική από ποτέ και η Huawei Smart Door Lock Pro είναι η πρώτη στην Κίνα που έλαβε την πιστοποίηση ασφαλείας CCRC (China Network Security Review Technology and Certification Center). Η κρυπτογράφηση σε επίπεδο hardware, πιστοποίηση CC EAL5+, τα δεδομένα κλειδιών και δακτυλικών αποτυπωμάτων που αποθηκεύονται μόνο τοπικά, η ασφαλής εκκίνηση, οι δοκιμές αντοχής και οι ειδοποιήσεις ασφαλείας, συμβάλουν στην ασφάλεια της συσκευής. Στην Κίνα, η Huawei προσφέρει δωρεάν οικιακή εγκατάσταση, σέρβις, τριετή εγγύηση και τηλεφωνική υποστήριξη 24/7.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.