Η επόμενη κονσόλα της Nintendo πιθανόν να υποστηρίζει backwards compatibility

Nintendo Switch

Η Nintendo ίσως μας υποδεικνύει ότι η επόμενη κονσόλα παιχνιδιών της θα υποστηρίζει backwards compatibility με τα παιχνίδια του Switch. Στα τελευταία οικονομικά της αποτελέσματα, τα οποία δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη, η εταιρεία είπε ότι το Switch έχει γίνει η οικιακή κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία.

Η κονσόλα έχει πουλήσει πάνω από 103 εκατομμύρια μονάδες, ξεπερνώντας το σύνολο των 101 εκατομμυρίων του Wii, καθώς επίσης το Switch είχε και 98 εκατομμύρια ετήσιους ενεργούς χρήστες πέρυσι. Η Nintendo φέρεται να έθιξε τα σχέδιά της για το διάδοχο του Switch κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας Q&A την Πέμπτη, η οποία συνοψίστηκε στο Twitter από τον ιαπωνικό αναλυτή και επενδυτικό σύμβουλο, David Gibson.

Η εταιρεία ρωτήθηκε πώς οι 98 εκατομμύρια ετήσιοι παίκτες του Switch συμβάλλουν στα σχέδιά της για την επόμενη κονσόλα της. Ο Gibson παρέφρασε την απάντηση της Nintendo, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο, μπορεί να υπονοεί το backwards compatibility για την επόμενη της κονσόλα.

Ο ιαπωνικός κολοσσός πιστεύει ότι το Nintendo Switch βρίσκεται ακόμα στη μέση φάση του κύκλου ζωής του και ότι επιδιώκει ένα έκτο έτος ανάπτυξης για την πλατφόρμα, με τη βοήθεια του νέου του μοντέλου OLED και μιας ποικίλης σειράς λογισμικού. Το Switch κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2017, το Switch Lite κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2019 και το νέο μοντέλο Switch OLED, κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες, τον Οκτώβριο του 2021.

Παίζω games από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Για εμένα αποτελούν ένα ιδανικό μέσο απόδρασης και νοσταλγίας. Ιδανική βραδιά: μάζωξη σε σπίτι με φίλους παίζοντας και τρώγοντας πολύ φαγητό.