Η επιτυχία του PS5 έκανε τη Sony PlayStation τον μεγαλύτερο πελάτη της AMD

PS5

Το 2022, η Sony PlayStation ήταν ο μεγαλύτερος πελάτης της AMD λόγω της επιτυχίας του PS5. Πρακτικά το 16% των εσόδων της AMD για το έτος προήλθε από το PS5 και την ενίσχυση της ηγετικής της θέσης στην αγορά των κονσολών. Ο Sravan Kundojjala, αναλυτής της αγοράς ημιαγωγών, σημείωσε ότι αν τα αποτελέσματα της Xilinx διαχωρίζονταν από τα στοιχεία της AMD, το PlayStation θα αντιστοιχούσε έως και στο 20% των εσόδων της εταιρείας με επικεφαλής τη Lisa Su.

Ο τομέας των παιχνιδιών ήταν ο πιο κερδοφόρος τομέας συνολικά για την AMD, ένα αποτέλεσμα που δείχνει επίσης την ενίσχυση των πωλήσεων τσιπ για τα Xbox Series X και S της Microsoft. Η AMD πούλησε στη Sony τσιπ για το PS5 αξίας $3,776 δισεκατομμυρίων κατά τη διάρκεια του έτους. Η Sony από μόνη της έχει ήδη αποκαλύψει ότι πούλησε περισσότερα από 30 εκατομμύρια PS5.

Συνολικά, το τμήμα παιχνιδιών απέφερε στην AMD έσοδα $6,805 δισεκατομμυρίων , για $935 εκατομμύρια κέρδη.

Για το 2023 η AMD αναμένεται να δει πτώση των εσόδων τόσο από το PS5 όσο και από τα X και S του Xbox, καθώς οι πωλήσεις των κονσολών συνήθως κορυφώνονται κατά το τρίτο έτος κυκλοφορίας τους και οι κατασκευαστές τους τείνουν τότε να επαναδιαπραγματεύονται τις τιμές των εξαρτημάτων προς τα κάτω. Η ίδια η Lisa Su παραδέχτηκε την πιθανή πτώση.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.