Η διαρροή της NVIDIA παραπέμπει σε ένα νέο Nintendo Switch

Nintendo Switch

Στον απόηχο της κυβερνοεπίθεσης και της μεγάλης διαρροής στην οποία ενεπλάκη η NVIDIA, φαίνεται ότι βρέθηκαν κάποια αρχεία που αφορούν μια νέα γενιά SoC που ανέπτυξε για το Nintendo Switch.

Αυτό επισημάνθηκε από το TechPowerUp, το οποίο συνέταξε μια λίστα με τα αρχεία που διέρρευσαν και μερικές από τις αναφορές που βρέθηκαν, επισημαίνουν την εμφάνιση ενός φακέλου που ονομάζεται NVN2, σε προφανή αναφορά σε μια δεύτερη γενιά του προγράμματος NVNDLSS, που αποτελείται από διάφορα αρχεία όπως “nvndlss.cpp”, “nvn_dlss. cpp” και “nvn_dlss_backend.h”- καθώς και διάφορα αρχεία που φαίνεται να αναφέρονται στο T239 (που προσδιορίζεται ως Dane/Black Knight εσωτερικά από την NVIDIA), ένα τσιπ 8nm που φαίνεται πολύ πιθανό να έχει σχεδιαστεί για το Nintendo Switch Pro και το οποίο, με βάση το Ampere, θα μπορούσε να προσθέσει υποστήριξη για ray tracing και την τεχνολογία DLSS 2.2.

Προηγουμένως, υπήρξαν εικασίες σχετικά με ένα πιθανό Nintendo Switch με DLSS 2.0, καθώς η κονσόλα δεν διαθέτει προς το παρόν τις δυνατότητες και το hardware για να προσφέρει μια πραγματική αναβάθμιση γραφικών.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή όλα όσα αναφέρουμε εδώ, αν και σίγουρα πολλά υποσχόμενα, είναι ακόμα ανεπίσημες πληροφορίες, οπότε δεν μπορούμε ακόμα να είμαστε απόλυτα σίγουροι για την άφιξη της κονσόλας.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.