Η BOE παρουσίασε οθόνη με τον υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης που έγινε ποτέ

BOE

Μέχρι πριν από μόλις 2 ή 3 χρόνια, ένας ρυθμός ανανέωσης 60 ή 120 Hz σε μια οθόνη ή τηλεόραση θεωρούνταν επαρκής τόσο για την αναπαραγωγή βιντεοπαιχνιδιών όσο και για τις καθημερινές εργασίες, εφαρμογές, ταινίες κλπ.

Στη συνέχεια, όμως, η «έκρηξη» των ανταγωνιστικών παιχνιδιών όπως τα Fortnite, Call of Duty, που επωφελούνται από τον υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης, αύξησαν τη ζήτηση για οθόνες που προσφέρουν υψηλό ρυθμό, ελάχιστο latency και μικρό χρόνο απόκρισης, από παίκτες που θέλουν να αποκτήσουν αυτά τα πλεονεκτήματα.

Άρχισαν να εμφανίζονται οθόνες με 144, 240, 300 Hz…και τα πράγματα έχουν ξεφύγει. Η BOE παρουσίασε την Παρασκευή την πρώτη οθόνη με ρυθμό ανανέωσης 500Hz. Η BOE είναι ένας κατασκευαστής πάνελ που προμηθεύει οθόνες σε μεγάλο αριθμό εταιρειών εδώ και αρκετό καιρό. Φημολογήθηκε μάλιστα ότι θα προμηθεύσει την Apple με οθόνες OLED για τα iPad της.

Είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες σε πάνελ ημιαγωγών οξειδίου, που έχει χρησιμοποιήσει σε αυτή τη νέα οθόνη για να επιτύχει ρυθμό ανανέωσης 500 Hz. Αυτοί οι ημιαγωγοί επιτρέπουν την αύξηση του ρυθμού ανανέωσης, χωρίς να αυξάνεται πολύ η κατανάλωση. Η οθόνη που παρουσίασε η BOE έχει μέγεθος 27 ιντσών, ανάλυση 1080p (1920 x 1080 pixel) και ρυθμό ανανέωσης 500 Hz.

Ακόμα κι αν μπορούσατε να αγοράσετε αυτήν την οθόνη, παραμένει το ερώτημα πόσο πρακτική θα ήταν μια οθόνη σαν αυτή. Οι gamers, θα χρειαστούν και δυνατό hardware που θα μπορεί να διατηρεί τα 500 FPS στο παιχνίδι που παίζουν. Δυστυχώς, αυτό απαιτεί μία από τις καλύτερες κάρτες γραφικών της Nvidia ή της AMD και με την κρίση που υπάρχει αυτή την στιγμή στην αγορά των καρτών, οι τιμές είναι αρκετά ανεβασμένες και η διαθεσιμότητα είναι ελάχιστη.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.