Η Apple μεταφέρει για πρώτη φορά μέρος της παραγωγής του iPad στο Βιετνάμ

iPad

Η νέα κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Κίνα φέρεται να ανάγκασε την Apple να μεταφέρει μέρος της παραγωγής του iPad στο Βιετνάμ. Η είδηση ξεκίνησε από το Nikkei Asia: “Η κινεζική εταιρεία BYD, βοήθησε την Apple να κατασκευάσει γραμμές παραγωγής στο Βιετνάμ. Μπορεί σύντομα να αρχίσει να παράγει έναν μικρό αριθμό iPad εκεί”.

Επιπλέον, φαίνεται ότι η Apple, προκειμένου να αποφύγει περαιτέρω κινδύνους, ζήτησε από τους προμηθευτές της να δημιουργήσουν επαρκή αποθέματα εξαρτημάτων για να αντιμετωπίσουν πιθανές μελλοντικές διακοπές λειτουργίας: “Για να προστατευθεί περαιτέρω από τις διαταραχές της αλυσίδας εφοδιασμού, η Apple ζήτησε επίσης από τους προμηθευτές της να δημιουργήσουν πρόσθετες προμήθειες εξαρτημάτων, όπως πλακέτες κυκλωμάτων και μηχανικά και ηλεκτρονικά μέρη. Επιπλέον, η εταιρεία ζήτησε από τους προμηθευτές να κινηθούν γρήγορα για να εξασφαλίσουν την προμήθεια ορισμένων τσιπ, ιδίως εκείνων που σχετίζονται με την τροφοδοσία των επερχόμενων iPhone.

Από την άποψη αυτή, ωστόσο, φαίνεται ότι οι προμηθευτές δεν πείθονται ακριβώς από αυτό το αίτημα της Apple, ιδίως δεδομένου ότι θα υπήρχαν ενδείξεις επιβράδυνσης της ζήτησης για ηλεκτρονικά προϊόντα και επομένως, δεν θα υπήρχε καμία εγγύηση για την ανάκτηση της επένδυσης που έγινε.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.