Η Apple ετοιμάζει ένα Apple Pencil που μπορεί να δειγματίζει χρώματα επιφανειών

Apple Pencil

Η Apple κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα ειδικό Apple Pencil που μπορεί να δειγματίζει τα χρώματα των πραγματικών επιφανειών και να τα μεταφέρει στο tablet. Βασικά, θα μπορείτε να βάλετε τον ίδιο χρωματισμό που έχετε στην πραγματική ζωή σε ένα σχέδιο ή σε μια προηγμένη επεξεργασία φωτογραφιών στο iPad. Επιπλέον, αυτό το εξάρτημα θα πρέπει να παρέχει ακόμη και τη δυνατότητα δειγματοληψίας υφών.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αναφέρθηκε από τον ιστότοπο PatentlyApple. Συγκεκριμένα, περιγράφει ένα Apple Pencil με ενσωματωμένους αισθητήρες χρώματος στην άκρη του. Αυτά είναι ικανά να δειγματοληπτούν τις επιφάνειες των αντικειμένων γύρω μας, ώστε να επιστρέφουν το ίδιο χρώμα στο iPad.

Μεταξύ άλλων, το Apple Pencil θα μπορούσε να έχει στο εσωτερικό του έναν αισθητήρα φωτός περιβάλλοντος, ικανό να εκπέμπει φως που μπορεί να ανιχνεύει ακόμη και την υφή και τη σύσταση μιας συγκεκριμένης επιφάνειας.

Επειδή πρόκειται για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, δεν είναι βέβαιο ότι θα δούμε πραγματικά ένα τέτοιο χαρακτηριστικό σε ένα συγκεκριμένο προϊόν. Πολύ συχνά, τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας χρησιμεύουν μόνο “για να καλύψουν τις βάσεις της μελλοντικής λειτουργικότητας”. Επιπλέον, θυμίζουμε ότι η Apple είχε ήδη κατοχυρώσει μια παρόμοια λειτουργία στο παρελθόν (τον Ιούνιο του 2020), αλλά μια ουσιαστική αλλαγή δεν ήρθε ποτέ.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.