Η Apple αντιμετωπίζει προβλήματα ποιότητας κατασκευής με το iPad Air

iPad Air 5

Είναι το φθηνότερο tablet της Apple και σημείο αναφοράς στην κατηγορία του. Το πρόβλημα είναι ότι οι αναφορές που προέρχονται από διάφορα μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι η ποιότητα των εξαρτημάτων θέτει σε κίνδυνο την κατασκευή του.

Πριν από μερικές εβδομάδες η Apple ανακοίνωσε το νέο iPad Air κατά τη διάρκεια του Apple Event 2022. Ως επί το πλείστον, εκτός από τη χρήση του chipset M1, το tablet μοιάζει σχεδόν το ίδιο με τον προκάτοχό του. Ή έτσι νομίζαμε.

Τώρα, μια νέα αναφορά που δημοσιεύτηκε στο Reddit υποστηρίζει ότι η ποιότητα κατασκευής του νέου iPad Air (5) είναι χειρότερη από τον προκάτοχό του, κάτι που επιβαρύνει την παραγωγή της συσκευής.

Σύμφωνα με το Reddit, η πίσω πλάκα από αλουμίνιο είναι πολύ λεπτότερη από εκείνη του προηγούμενου iPad (4). “Μπορείτε σχεδόν να αισθανθείτε την μπαταρία μέσα από την πλάκα όταν κρατάτε τη συσκευή. Και τα δύο iPad έχουν την ίδια αίσθηση και κάνουν θορύβους (τρίζουν) όταν τα κρατάς”.

Δεν είναι σαφές αν αυτό είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει όλες τις μονάδες ή αν είναι μόνο μερικές που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα, κάτι που δεν είναι ακόμη σαφές με τις πληροφορίες που έχουμε αυτή τη στιγμή.

Είναι πιθανό η Apple να έχει κάνει κάποιες αλλαγές στην εσωτερική δομή ή οι υψηλές τιμές του αλουμινίου να έχουν αναγκάσει την Apple να χρησιμοποιήσει λιγότερο υλικό για να διατηρήσει το κόστος χαμηλά (ας μην ξεχνάμε ότι το μοντέλο Air είναι ως γνωστόν το φθηνότερο της εταιρείας).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλα αυτά είναι ανεπίσημες πληροφορίες, οπότε δεν είναι σαφές αν η Apple έχει κάνει ουσιαστικούς συμβιβασμούς, οπότε ελπίζουμε ότι ένα πλήρες teardown του tablet ή μια δήλωση της Apple θα βοηθήσει να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.