Φήμες θέλουν το PlayStation 5 Pro να φέρνει σημαντικές αναβαθμίσεις

PlayStation 5 Pro

Σύμφωνα με φήμες από το RedGamingTech, το PlayStation 5 Pro θα κυκλοφορήσει το 2024 και θα φέρει σημαντικές αναβαθμίσεις σε σύγκριση με την κονσόλα που κυκλοφορεί τώρα. Επίσης λέγεται ότι θα αναβαθμιστούν οι επιδόσεις σε Ray Tracing.

Η φήμη θέλει τη νέα έκδοση της κονσόλας να καταφθάνει στα τέλη του 2023 ή εντός του 2024. Θα φέρει δύο φορές υψηλότερες επιδόσεις σε τυπική λειτουργία και 2,5 φορές υψηλότερες σε ray tracing. Ακόμα, θα είναι σχεδιασμένο να παρέχει καλύτερη εμπειρία σε τίτλους του PSVR. Επιπλέον, λέγεται ότι θα φέρει εξελιγμένες τεχνικές reconstruction, που θα βασίζονται σε έρευνα της Sony και όχι στο Fidelity Super Resolution 2 της AMD. Η αρχιτεκτονική των πυρήνων θα βασίζεται είτε στο node 5nm της TSMC, είτε σε αυτό των 4nm.

Οι πιο πρόσφατες φήμες φαίνεται πως συμβαδίζουν με κάποιες που κυκλοφορούν εδώ και καιρό. Εκείνες έκαναν λόγο για άφιξη του PlayStation 5 Pro στα τέλη του 2023 ή μέσα στο 2024, με νέο επεξεργαστή AMD που στοχεύει στο να “χτυπήσει” τη high-end αγορά των 4K και 8K gaming.

Φυσικά, δεν πρόκειται για τίποτα περισσότερο από φήμες σε αυτή τη φάση και δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να θεωρήσουμε δεδομένα όσα έχουμε τα χέρια μας. Αυτό που μάλλον δεν αμφισβητείται είναι πως κάποια στιγμή η Sony θα εισάγει μια αναβαθμισμένη έκδοση της κονσόλας, ώστε να μην είναι παρωχημένη.