Έρχονται AirPods με οθόνη αφής στη θήκη;

AirPods 3

Στα τέλη Μαρτίου διαβάσαμε φήμες για την πιθανή απουσία μιας έκδοσης USB-C των AirPods 3, αλλά η Apple μπορεί να έχει κι άλλα κόλπα στο μανίκι της για να δείξει τους επόμενους μήνες. Οι προσεκτικοί ερευνητές του PatentlyApple ανακάλυψαν μια αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας που κατέθεσε η Apple στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ, η οποία αφορά συγκεκριμένα την προσάρτηση οθόνης αφής στη θήκη φόρτισης των ακουστικών.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας είναι γνωστό με τον τίτλο “Devices, Methods, and Graphical User Interface Interactions with a Headphones Case” (Συσκευές, μέθοδοι και αλληλεπιδράσεις γραφικής διεπαφής χρήστη με θήκη ακουστικών).

Κατατέθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, το έγγραφο αυτό δείχνει – όπως μπορείτε να δείτε από τα διαγράμματα ακριβώς παρακάτω – την πρόβλεψη μιας διεπαφής αφής στο πλάι της θήκης φόρτισης, με την οποία ο χρήστης μπορεί να ελέγχει την ένταση του ήχου, να αναπαράγει ορισμένα τραγούδια, να ενεργοποιεί τη Siri και άλλα, συμπεριλαμβανομένης της εναλλαγής μεταξύ των λειτουργιών ακύρωσης θορύβου και διαφάνειας.

AirPods

Βοηθά αναμφίβολα στη βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη και θα μπορούσαν επίσης να ειδοποιούν τον χρήστη για επερχόμενα γεγονότα, να εμφανίζουν ειδοποιήσεις και να επιτρέπουν τη γρήγορη αλληλεπίδραση με εφαρμογές iOS, όπως η Apple Music, τα Μηνύματα, οι Χάρτες, ο Καιρός κ.ο.κ.

Στην ίδια την αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας, η Apple έγραψε ότι “απαιτείται μια συσκευή θήκης ακουστικών που μπορεί να ελέγχει τις λειτουργίες που παραδοσιακά συνδέονται με τα ακουστικά” και ότι η θήκη φόρτισης μπορεί να λειτουργήσει ως συσκευή που μπορεί να μεταφέρει περισσότερες πληροφορίες στον χρήστη, με το πλεονέκτημα της λειτουργίας αφής.

Ωστόσο, όπως γνωρίζουν καλά οι ειδικοί της τεχνολογίας, μια πατέντα δεν αντιστοιχεί απαραίτητα στο ντεμπούτο της τεχνολογίας που απεικονίζεται σε αυτήν. Ως εκ τούτου, πρόκειται για ένα ενδιαφέρον στοιχείο που μας καλεί να έχουμε τα μάτια μας ορθάνοιχτα για το μέλλον.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.