Έρχεται νέα φορητή κονσόλα PlayStation;

psp

Η PlayStation φέρεται να εργάζεται πάνω σε μια νέα φορητή κονσόλα, ή τουλάχιστον αυτό υποδηλώνει ο Tom Henderson: ο γνωστός leaker θέλησε να διευκρινίσει ότι το ακυκλοφόρητο hardware της Sony για το οποίο μίλησε σε πρόσφατο stream δεν έχει αναφερθεί ποτέ στο παρελθόν.

Ο Henderson είπε ότι νέες λεπτομέρειες για το PS5 Pro θα έρθουν τους επόμενους δύο μήνες, ενώ με την ίδια ευκαιρία συζήτησε και τις πρώτες πληροφορίες για το PS6, το οποίο σύμφωνα με τις πηγές του θα πρέπει να κάνει ντεμπούτο το 2028.


Ίσως θυμάστε επίσης πως ο leaker έχει ήδη μιλήσει για το PS5 με αφαιρούμενη μονάδα δίσκου, ένα μοντέλο που θα αντικαταστήσει τις δύο εκδόσεις της κονσόλας που κυκλοφορούν σήμερα, δηλαδή την Standard και την Digital Edition, και το οποίο, όπως λέει, θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο.

Έχοντας τσεκάρει όλα αυτά τα κουτάκια, όπως έσπευσαν να επισημάνουν οι οπαδοί του Henderson, το μόνο που απομένει είναι ένα νέο φορητό PlayStation, το οποίο θα σηματοδοτούσε την ηχηρή επιστροφή της ιαπωνικής εταιρείας σε έναν τομέα που για αρκετά χρόνια φαινόταν να μονοπωλείται από τα smartphones.

Ο leaker λέει ότι δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο, αλλά δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες. Πρόσφατα έχει ξεκαθαρίσει ότι οι αναφορές του βασίζονται πάντα σε πραγματικές πληροφορίες που επαληθεύονται μέσω εικόνων, εγγράφων ή NDA που παρέχει η πηγή και δεν υπάρχει λόγος να αμφιβάλλουμε ότι αυτό ισχύει και αυτή τη φορά.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.