Επίσημο το Xiaomi Mi Band 7 στην Κίνα

Xiaomi Mi Band 7

Μαζί με τα smartphones της σειράς Redmi Note 11T Pro, η Xiaomi παρουσίασε επίσης το Mi Band 7, την τελευταία έκδοση του δημοφιλούς smartband. Όπως συνέβη και με την προηγούμενη γενιά, έχουμε παραλλαγές με και χωρίς NFC.

Το Xiaomi Mi Band 7 διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη από ό,τι πριν. Πρόκειται για μια οθόνη AMOLED 1,62 ιντσών με ανάλυση 192×490 pixel, με πυκνότητα 326 PPI και μέγιστη φωτεινότητα 500 nits. Υπάρχει επίσης μια λειτουργία Always-On και υποστήριξη για ορισμένα δυναμικά wallpaper. Το βάρος παραμένει πολύ χαμηλό (13,5 g) και ο σχεδιασμός είναι πολύ παρόμοιος με το Mi Band 6 ενώ η μπαταρία του είναι 180 mAh.

Xiaomi Mi Band 7

Το Mi Band 7 υποστηρίζει την παρακολούθηση 120 αθλημάτων, μπορεί να παρακολουθεί το οξυγόνο του αίματος καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και ειδοποιεί τον χρήστη εάν τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα πέσουν κάτω από το 90%. Φυσικά, είναι δυνατή η παρακολούθηση του καρδιακού ρυθμού, του ύπνου, των επιπέδων στρες και της υγείας των γυναικών. Το GPS σύμφωνα με κάποιους διαρροείς, ήταν σχεδόν βέβαιο, αλλά δεν έφτασε ποτέ.

Το Mi Band 7 NFC κοστίζει περίπου 41 ευρώ, ενώ η παραλλαγή χωρίς NFC κοστίζει 35 ευρώ. Από τις 31 Μαΐου θα είναι δυνατή η αγορά του smartband στην Κίνα, ενώ αργότερα θα φτάσει σίγουρα και στην Ευρώπη.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.