Ένα iPhone χρειάζεται μόνο πλέον για να επαναφέρετε το firmware του Apple Watch

Apple Watch

Τα Apple Watch δεν διαθέτουν θύρες και μέχρι τώρα, ο μόνος τρόπος για να αποκαταστήσετε τα smartwatch της Apple σε περίπτωση προβλήματος firmware ήταν να τα πάτε στο σέρβις. Αλλά αυτό δεν ισχύει πλέον: με τις τελευταίες εκδόσεις των λειτουργικών συστημάτων, iOS 15.4 και watchOS 8.5, είναι πλέον δυνατή η επαναφορά του firmware του Apple Watch απευθείας από ένα iPhone.

Η Apple δημοσίευσε μια νέα σελίδα υποστήριξης που εξηγεί πώς να επαναφέρετε το smartwatch όταν εμφανίζει ένα εικονίδιο με το iPhone και Apple Watch.

Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να θέσετε το smartwatch σε κατάσταση φόρτισης, να κάνετε διπλό κλικ στο πλευρικό κουμπί (αυτό που βρίσκεται κάτω από την ψηφιακή κορώνα) και να ακολουθήσετε τη διαδικασία που εμφανίζεται στην οθόνη του iPhone (το οποίο πρέπει να είναι συνδεδεμένο σε WiFi και να έχει ενεργοποιημένο το Bluetooth). Αυτή η νέα διαδικασία μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη σε περίπτωση προβλήματος λόγω της εγκατάστασης μιας beta έκδοσης του watchOS, η οποία εξακολουθεί να είναι μια σχετικά επικίνδυνη διαδικασία (τουλάχιστον σε σύγκριση με την εγκατάσταση beta σε iPhone και iPad).

Παρά τη νέα αυτή δυνατότητα, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένα σφάλματα που δεν μπορούν να επιλυθούν στο σπίτι: για παράδειγμα, μπορεί να κολλήσει η οθόνη του smartwatch, με έναν κύκλο που περιστρέφεται ατελείωτα κατά την εγκατάσταση της beta ή να εμφανιστεί ένα κόκκινο θαυμαστικό (σε αυτή την περίπτωση, εξακολουθεί να απαιτείται η υποστήριξη της Apple).

Τέλος, να θυμάστε ότι αν εγκαταστήσετε τη beta στο Apple Watch σας, δεν μπορείτε να επιστρέψετε στην προηγούμενη σταθερή έκδοση. Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από τα πιθανά προβλήματα με την beta, είναι σίγουρα καλό που η Apple εισάγει τη δυνατότητα να διορθώσετε μόνοι σας τα προβλήματα με το Apple Watch, και αν έχετε Apple Watch Series 3, να έχετε κατά νου ότι η διαδικασία είναι ελαφρώς πιο περίπλοκη.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.