Εμφανίστηκαν ήδη τα πρώτα προβλήματα στα Steam Deck

Steam Deck

Μπορεί να έχει μόλις λίγες μέρες από την επίσημη κυκλοφορία του, όμως το Steam Deck της Valve φαίνεται ήδη να έρχεται αντιμέτωπο με τα πρώτα προβλήματα που εντόπισαν ορισμένοι χρήστες. Είναι γεγονός πως η συγκεκριμένη κονσόλα είχε δημιουργήσει αρκετά υψηλές προσδοκίες όλο αυτό το διάστημα που διαφημιζόταν και πάρα πολύς κόσμος περίμενε την στιγμή της κυκλοφορίας της.

Όπως φαίνεται όμως από ορισμένες αναφορές στο Twitter, κάποιοι κάτοχοι του Steam Deck αντιμετωπίζουν προβλήματα με τους μοχλούς της συσκευής. Πιο συγκεκριμένα, σε test που έγιναν για να ελεγχθεί η ακρίβεια των μοχλών, φαίνεται αυτοί ναι μεν να ανταποκρίνονται σωστά και ταχύτητα στις κινήσεις του χρήστη, από την άλλη δε φαίνεται να αφήνουν μια μικρή απόκλιση ως προς την επιστροφή του μοχλού στην αρχική του θέση. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται “drifting” και δημιουργείται εξαιτίας μιας πολύ μικρής, σχεδόν αόρατης με γυμνό μάτι, ολίσθησης που πραγματοποιεί ο μοχλός από την προκαθορισμένη αρχική, εργοστασιακή του θέση. Μπορείτε να δείτε το βίντεο που ακολουθεί, για να καταλάβετε καλύτερα που εντοπίζεται το πρόβλημα:

Αρκετοί χρήστες προσπάθησαν να βρουν λύση στο πρόβλημα αυτό, με τους περισσότερους να αναφέρουν να γίνει εξ αρχής ένα σωστό καλιμπράρισμα στους μοχλούς. Ωστόσο, όπως φαίνεται για την ώρα, η επιλογή recalibrate δεν υποστηρίζεται από το λειτουργικό σύστημα του Steam Deck. Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί κάποια επίσημη απάντηση στο πρόβλημα από την Valve, αλλά αναμένουμε σύντομα την τοποθέτηση της εταιρείας.

Αναμφίβολα, μια τέτοια επισήμανση δεν καθιστά το προϊόν απαραίτητα προβληματικό. Πρόκειται για μια ισχυρή κονσόλα από την Valve που έρχεται να δώσει μια νέα οπτική όσον αφορά στο gaming. Το Steam Deck κυκλοφορεί ήδη μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Steam και μπορείτε να το προμηθευτείτε έναντι 419€ για το μοντέλο με τα 64GB αποθηκευτικού χώρου, 549€ για τα 256Gb ή 679€ για τα 512GB.

Από μικρός χωμένος μέσα στον κόσμο της τεχνολογίας και του gaming. Του αρέσουν ανταγωνιστικά παιχνίδια για να βλέπει το όνομά του πρώτο στα leaderboards και πιστεύει ότι είναι μηχανικός υπολογιστών και φωτογράφος. Όσο υπάρχει Internet, θα είναι μόνιμα online.