Δυνατή η αίσθηση φυσικού πληκτρολογίου σε μια οθόνη αφής

Οθόνη αφής

Όπως γνώριζε καλά η Blackberry, τίποτα δεν είναι καλύτερο από ένα φυσικό πληκτρολόγιο για γρήγορη και άνετη πληκτρολόγηση και διάφοροι κατασκευαστές αναζητούν τρόπους για να βελτιώσουν την εμπειρία πληκτρολόγησης σε οθόνη αφής.

Τώρα ερευνητές του πανεπιστημίου Texas A&M έχουν καταλήξει σε μια νέα προσέγγιση, κάνοντας τον εγκέφαλο να πιστεύει ότι αγγίζει φυσικά σχήματα μέσω των αλλαγών της θερμοκρασίας της οθόνης αφής.

Η έρευνα, η οποία είναι τόσο απίστευτη όσο και απλή, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science Robotics και δείχνει πώς η αύξηση της θερμοκρασίας της επιφάνειας μιας οθόνης αφής από 23 σε 42 βαθμούς Κελσίου αυξάνει την αίσθηση τριβής που αισθάνεται το δάχτυλο έως και 50%. Όλα αυτά συμβαίνουν χωρίς το υποκείμενο να αντιλαμβάνεται την αλλαγή της θερμότητας λόγω της ταχύτητας των χειρονομιών.

Προς το παρόν, η μελέτη είναι μόνο θεωρητική, καθώς οι τεχνικές δυσκολίες που σχετίζονται με την άμεση μεταβολή της θερμοκρασίας των διαφόρων τμημάτων σε μια οθόνη αφής είναι τεράστιες, αλλά η διαδρομή είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα και πιο εφικτή από άλλες λύσεις που έχουν παρατηρηθεί στο παρελθόν, οι οποίες αφορούσαν τη χρήση μικρών θαλάμων που γέμιζαν ή ξεφούσκωναν για τη δημιουργία τρισδιάστατων προεξοχών ή υπερηχητικών δονήσεων.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.