Δεν απαιτείται πλέον PS5 για την ενημέρωση του DualSense

DualSense

Έως τώρα, για την ενημέρωση του firmware των χειριστηρίων DualSense ήταν απαραίτητη η παρουσία μίας κονσόλας PlayStation 5, αφού μέσω εκείνης πραγματοποιούταν το update. Πλέον, αυτό δεν ισχύει, όπως ανακοίνωσε η PlayStation στο Twitter.

Η αλλαγή αυτή ευνοεί σίγουρα όσους χρησιμοποιούν το DualSense σε PC. Η ενημέρωση πραγματοποιείται μέσω της εφαρμογής για PC. Όταν φορτώσει αυτή, το μόνο που χρειάζεται να γίνει, είναι να συνδεθεί το χειριστήριο που χρειάζεται ενημέρωση μέσω USB και να ακολουθηθούν οι οδηγίες στην οθόνη. Οι απαιτήσεις της εφαρμογής από το σύστημα στο οποίο θα τρέξει, είναι να έχει Windows 10 64 bit ή Windows 11, 10 MB αποθηκευτικού χώρου ελεύθερα ή περισσότερα και ανάλυση 1024 x 768 ή παραπάνω. Να σημειώσουμε ότι μπορεί να ενημερωθεί ένα χειριστήριο κάθε φορά, οπότε όποιος διαθέτει περισσότερα από ένα θα πρέπει να επαναλάβει τη διαδικασία για κάθε ένα από αυτά.

Εκτός των παραπάνω, η εφαρμογή ενημερώνει το χρήστη αν υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις για το  DualSense. Το λογισμικό είναι διαθέσιμο μέσω της ιστοσελίδας της PlayStation.