Η Apple εργάζεται σε ένα HomePod με κάμερα FaceTime

HomePod

Μία αρκετά ενδιαφέρουσα φήμη ήρθε στην επιφάνεια σήμερα, χάρη στον Mark Gurman του Bloomberg. Σύμφωνα με εκείνον, η Apple εργάζεται σε ένα HomePod που θα διαθέτει κάμερα και θα “τρέχει” με TV OS.

Ο Gurman είναι έγκυρος σε θέματα που αφορούν στην Apple, αλλά παραμένει στη σφαίρα της φημολογίας η παραπάνω πληροφορία. Γενικότερα πάντως, η συσκευή έχει λογική, αφού θα μπορεί να αποτελέσει το streaming/TV box για μία τηλεόραση, μέσω του οποίου θα μπορούν να πραγματοποιηθούν video κλήσεις σε μεγάλη οθόνη. Και όλα αυτά ενώ θα αποτελεί πρωτίστως ένα πολύ καλό ηχείο για την τηλεόραση.

Σύμφωνα με τον Gurman, το συνδυαστικό αυτό προϊόν θα αποτελέσει το επίκεντρο της προσέγγισης της Apple για το σαλόνι, με κάποια HomePod mini να συμπληρώνουν με την παρουσία τους της εμπειρία στο υπόλοιπο του σπιτιού. Στο μεταξύ, ένα νέο μοντέλο του “mini” θα κυκλοφορήσει σύντομα, χωρίς να αποτελεί διάδοχο του HomePod, το οποίο διακόπηκε πέρυσι. Συνέχεια εκείνης της σειράς θα είναι η νέα, υβριδική συσκευή που προαναφέραμε.

Για την ώρα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε περισσότερα για την επερχόμενη συσκευή της Apple. Τόσο η τιμή, όσο και το παράθυρο κυκλοφορίας παραμένουν άγνωστα, με τα χαρακτηριστικά να έχουν επίσης περισσότερη λεπτομέρεια από όσα είμαστε σε θέση να πούμε προς ώρας.