Ανακοινώθηκε επίσημα το Google Pixel Watch

Google Pixel Watch

Έπειτα από αρκετές εβδομάδες με φήμες και διαρροές, το Google Pixel Watch ανακοινώθηκε επίσημα από την εταιρεία. Η Google υπέδειξε ότι θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο, μαζί με το Pixel 7.

Το νέο smartwatch έρχεται με κυκλικό σχεδιασμό, με ένα πλήκτρο στο πλάι. Κατασκευάζεται από ανακυκλωμένο ανοξείδωτο ατσάλι, με το λουράκι να μπορεί να αλλάξει. Ακόμα, το Google Pixel Watch έρχεται με βελτιωμένο Wear OS 3, υπάρχει και η επιλογή μίας cellular έκδοσης.

Από άποψης λογισμικού, το ρολόι έρχεται με τις κλασικές εφαρμογές της Google, καθώς και ενσωμάτωση Fitbit. Συγκεκριμένα, οι εφαρμογές περιλαμβάνουν τα Google Maps, Assistant, Wallet, και Google Home, ενώ έχει προστεθεί και το Emergency SOS. Έτσι, το smartwatch μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επικοινωνία με φίλους ή υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης. Όσο για την υποστήριξη του Fitbit, η εταιρεία έχει τονίσει ότι θα συνεχίσει να επεκτείνεται. Οι χρήστες θα μπορούν να συγχρονίζουν τα δεδομένα τους με ένα λογαριασμό Fitbit, ώστε να μπορούν να τα δουν και από άλλη συσκευή, πέρα από το ρολόι τους. Όπως λέει η Google, περιλαμβάνονται οι πιο πρόσφατοι αλγόριθμοι για health και fitness tracking.

Η εταιρεία δεν έκανε γνωστή την τιμή του Google Pixel Watch. Αναφέρει, ωστόσο, ότι θα είναι premium συσκευή, σε ανταγωνιστική τιμή. Είναι συμβατό με συσκευές που έχουν Android 8.0 ή πιο πρόσφατη έκδοση και όχι με iPhone. Περισσότερα από τα χαρακτηριστικά του smartwatch θα αποκαλυφθούν στη συνέχεια.