Χiaomi: Συμφωνία για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και επίλυσης διαφορών

xiaomi

Οι κάτοχοι διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας IP Bridge, Orange, Siemens και η Xiaomi, η οποία είναι μια από της ηγέτιδες εταιρείες στον κόσμο των καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων και της έξυπνης παραγωγής, ανακοίνωσαν  τη λήξη μιας  σειράς μακρόχρονων διαφορών, μέσα από μια καινοτόμο συναλλαγή αδειοδότησης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας ώστε να καταστεί δυνατή η αποτελεσματική αδειοδότηση από τις εταιρείες προς την Xiaomi. H Novus IP, εταιρεία ιδιοκτησίας του Paul Lin, πρώην “Head of IP Strategy” της Xiaomi, λειτούργησε ως διαμεσολαβητής, συμβάλλοντας  στην ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ της Xiaomi και των τριών δικαιοπάροχων.

«Εξακολουθούμε να αναζητούμε συμπληρωματικά καθώς και διμερή συστήματα αδειοδότησης σε σχέση με το παραδοσιακό,  ώστε να αποφύγουμε χρονοβόρες  διαφωνίες  και να εστιάσουμε στην καινοτομία» δήλωσε ο κ. Ran Xu, General Manager, Global Business Development and IP Strategy, Xiaomi Group. «Αυτό το μοναδικό στο είδος του σύστημα συναλλαγής επιτρέπει στους πελάτες της Χiaomi να απολαμβάνουν τα οφέλη από εφευρέσεις τριών εταιρειών εύκολα και αποτελεσματικά». Η Siemens είναι ηγέτης στο τομέα της τεχνολογίας και εστιάζει στη τεχνολογία που έχει συγκεκριμένο σκοπό. «Για μας η προστασία της καινοτομίας μέσω των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας είναι ιδιαίτερα σημαντική. Χαιρετίζουμε ένθερμα αυτή τη συμφωνία δεδομένου ότι προσφέρει μια λύση που συμφέρει όλα τα μέρη σε περιπτώσεις νομικής αντιδικίας και εκτιμούμε την προσπάθεια όλων των μερών προς την εξεύρεση της λύσης», δήλωσε ο Δρ. Rudolf Freytag, Head of Licensing and Technology Acceleration.

Η συμφωνία  αδειοδότησης προς τη Xiaomi αποτελεί μια αναγνώριση των ισχυρών καινοτομιών της Orange και θα δράσει ως καταλύτης για την αποτελεσματική ψηφιακή μετάβαση, χάρη στη συμβολή νέων ανοιχτών πρακτικών που με τη σειρά τους θα οδηγήσουν στην υιοθέτηση παγκόσμιων τεχνολογιών αιχμής σε όφελος των καταναλωτών. «Είχαμε την χαρά να συνεργαστούμε με τη Siemens, την IP Bridge και τη Novus ως διαμεσολαβητή, για να καταλήξουμε σε ένα καρποφόρο αποτέλεσμα» δήλωσε η Lyse Brillouet, Vice President Intellectual Property and Licensing στην Orange.

Η ΙP Bridge εστιάζει στην προώθηση τεχνολογικών καινοτομιών και συνεργασιών ανά το κόσμο. H παραχώρηση  διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας προς την Xiaomi αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ορόσημα της συμφωνίας. «Χάρη στη Novus μπορούμε να ολοκληρώσουμε αποτελεσματικά τη συμφωνία με τη Xiaomi. Εκτιμούμε ιδιαίτερα την ουσιαστική συνεργασία της Orange και της Siemens σε όλα τα στάδια σύναψης της συμφωνίας», δήλωσε ο κ. Daisuke Honda, Managing Director, Head of License Business Department No. 1 της IP Bridge.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.