TMNT: Shredder’s Revenge – Review

TMNT: Shredder's Revenge

Υπάρχουν αμέτρητοι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν μεγαλώσει βλέποντας, διαβάζοντας και παίζοντας «Χελωνονιντζάκια». Αποτελεί μια σειρά με μεγάλη ιστορία, της οποίας την επαναφορά στο προσκήνιο, περίμεναν πώς και πώς οι πιστοί οπαδοί της. Το νέο πόνημα, λοιπόν, των Dotemu και Tribute Games, TMNT: Shredder’s Revenge, έφτασε και κατάφερε να δώσει ένα ηχηρό παρόν, εμπλουτισμένο με τεράστιες δόσεις νοσταλγίας. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, όμως.

Στο TMNT: Shredder’s Revenge, έχουμε την δυνατότητα να διαλέξουμε έναν ή και περισσότερους χαρακτήρες μεταξύ από τα γνωστά, τέσσερα Χελωνονιντζάκια, καθώς και μερικούς από τους φίλους τους, όπως οι April O’Neil, Master Splinter και Casey Jones. Σκοπός μας, είναι να σταματήσουμε τα κακόβουλα σχέδια της Foot Clan και μερικών εμβληματικών εχθρών της σειράς, τα οποία λαμβάνουν χώρα στη Νέα Υόρκη. Έτσι, είτε solo, είτε co-op, είτε ακόμη και multiplayer, καλούμαστε να δώσουμε ένα τέλος στα σχέδιά τους.

Ξεκινώντας για πρώτη φορά το παιχνίδι, το πρώτο πράγμα που νιώσαμε, ήταν φυσικά ατέλειωτες δόσεις νοσταλγίας. Από τις εξαιρετικές, “πιξελωτές”, γεμάτες χρώματα εικόνες στο υπόβαθρο, μέχρι τα animations, τις κινούμενες εικόνες ως cutscenes και το απλό αλλά ευχάριστο gameplay του, το παιχνίδι περιέχει σε πολλά σημεία υπονοούμενα και μηνύματα που μόνο οι μακροχρόνιοι και πιστοί οπαδοί του θα καταλάβουν.

Ακόμα, ο τίτλος ενώ έχει προσθέσει κάποιες μοντέρνες βελτιώσεις, καταφέρνει και παραμένει πιστός στις retro ρίζες του και στο ικανοποιητικό beat ‘em up gameplay του, χωρίς την προσθήκη μη απαραίτητων επιδέξιων εφέ. Τα γραφικά του επίσης έχουν δεχθεί σαφή βελτίωση, χωρίς ωστόσο να ξεφεύγουν από τη γενική εικόνα που έχει κανείς στο μυαλό του, όταν ακούει για τη σειρά παιχνιδιών. Θα μπορούσε, μάλιστα, να πει κανείς ότι το TMNT: Shredder’s Revenge παραπέμπει σε παιχνίδι που είχε κυκλοφορήσει πριν 20 χρόνια. Χωρίς αυτό να αναφέρεται ως κάτι αρνητικό φυσικά, αλλά το αντίθετο, μιας και ο τίτλος αποτελεί ξεκάθαρα μια fan service εμπειρία.

Το ίδιο ισχύει και για τον ακουστικό τομέα του παιχνιδιού, ο οποίος με κάποιο μαγικό τρόπο, καταφέρνει και μας ταξιδεύει σε εποχές SNES με απόλυτη επιτυχία. Εδώ αξίζει να σημειωθεί, πως ο κεντρικός χάρτης του Shredder’s Revenge, αποτελεί ξεκάθαρα ένα φόρο τιμής για το τίτλο του SNES, ο οποίος είναι πανομοιότυπος με το hub του παλαιότερου παιχνιδιού.

Στα του gameplay τώρα, από την αρχή το TMNT: Shredder’s Revenge, μας δίνει κάτι που πολλοί παίκτες ζητούσαν για αρκετά χρόνια. Βέβαια, αναφερόμαστε στη δυνατότητα να παίξουμε με περεταίρω δημοφιλείς χαρακτήρες της σειράς, όπως τον Master Splinter, τον April O’Neil, και τη Casey Jones. Συνολικά δηλαδή, ο νέος τίτλος της Tribute Games, περιέχει 7 playable χαρακτήρες αντί για 4 όπως γινόταν μέχρι σήμερα, και ενώ μιλάμε για ένα side scrolling beat ‘em up τίτλο, υπάρχουν σημαντικές διάφορες μεταξύ των χαρακτήρων. Κάθε χαρακτήρας παραδείγματος χάρη, εκτελεί καλύτερα ή χειρότερα μερικές βασικές ικανότητες, όπως power, range και speed. Με αυτό το τρόπο, ανάλογα το playstyle σας, διαλέγετε και τον κατάλληλο χαρακτήρα για το playthrough σας.

Στη συνέχεια, το TMNT: Shredder’s Revenge, καταφέρνει με μεγάλη επιτυχία και ισορροπεί ένα κομμάτι που προκαλούσε αρκετή σύγχυση, το οποίο είναι η δυσκολία. Έτσι, νεοεισερχόμενοι παίκτες μπορούν με μεγάλη άνεση να απολαύσουν το παιχνίδι απλώς πατώντας κουμπιά ανεξέλεγκτα, ενώ οι γνωστές του είδους, θα εκτιμήσουν τα ρηχά αλλά ικανοποιητικά move sets που υπάρχουν διαθέσιμα. Επιπλέον, μεγάλη βελτίωση έχει γίνει όσον αφορά και στο movement, ειδικά από τη στιγμή που μπορούμε αποφύγουμε επιθέσεις απλώς κάνοντας αριστερά ή δεξιά, παίζοντας πολύ απλά με το βάθος της κάθε πίστας. Αυτό, ωστόσο, γυρνάει αρκετές φορές και μπούμερανγκ, καθώς υπήρξαν πολλές στιγμές που γίνονταν λάθος υπολογισμοί και πραγματοποιούσαμε επιθέσεις στον αέρα.

Πέρα από τα γνωστά combos, στο TMNT: Shredder’s Revenge υπάρχουν και μερικές νέες ευχάριστες προσθήκες, όπως ένα uppercut το οποίο σηκώνει τους εχθρούς στον αέρα, δίνοντάς μας χώρο και χρόνο να πραγματοποιήσουμε περισσότερες επιθέσεις, ανεβάζοντας έτσι το μετρητή για μια special επίθεση. Φέρνοντας εις πέρας, λοιπόν, μια σειρά επιθέσεων χωρίς να δεχτούμε κανένα χτύπημα, γεμίζει μια μπάρα, η οποία όταν τερματίσει, μας επιτρέπει να εξαπολύσουμε μια δυνατή aoe επίθεση, προκαλώντας μεγάλη ζημιά στους εχθρούς.

Μια ακόμα αξιοσημείωτη προσθήκη για το TMNT: Shredder’s Revenge, αποτελεί και η εκτέλεση μιας heavy επίθεσης, η οποία είναι ικανή να σπάσει κάθε άμυνα των αντιπάλων. Παρόλα αυτά, χρειάζεται λίγο χρόνο για να εκτελεστεί, αφήνοντάς μας έτσι ευάλωτους για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Εκτός από upgrades που αφορούν στον τρόπο και τις ικανότητες που χρησιμοποιούμε κατά τη διάρκεια της μάχης, έχουμε επιπλέον τη δυνατότητα να αναβαθμίζουμε και τη συνολική ζωή μας.

Μια αρνητική πτυχή του TMNT: Shredder’s Revenge, αποτελεί χωρίς καμία αμφιβολία η διάρκειά του. Το παιχνίδι απαρτίζεται από συνολικά 16 επίπεδα, τα οποία είναι δυνατό να ξεπεραστούν και σε λιγότερο από δυόμιση ώρες. Ακόμα κι αν προσπαθήσετε να ολοκληρώσετε πλήρως το παιχνίδι, θα σας πάρει περίπου μια επιπλέον ώρα, και ύστερα, το μόνο που μπορείτε να κάνετε, είναι ένα grind για να ξεκλειδώσετε μερικά ανιαρά achievements. Έπειτα, παρόλο που υπήρχε μια γενικά ευχάριστη εντύπωση σχετικά με το σύστημα μάχης του, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι θα θέλαμε να δούμε κι αλλά πράγματα. Ίσως ελαφρώς περισσότεροι μηχανισμοί, με σκοπό να εκμοντερνιστεί συνολικά λίγο το παιχνίδι, διατηρώντας ωστόσο τις ρίζες του.

Σχετικά με τον τεχνικό τομέα, κατά τη διάρκεια των playthrough μας, δεν αντιμετωπίσαμε κανένα σοβαρό πρόβλημα, με το παιχνίδι να τρέχει καθ’ όλη τη διάρκεια ομαλά.

TMNT: Shredder's Revenge

Το παρόν review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του TMNT: Shredder’s Revenge για Xbox Series Χ/S, η οποία μας παραχωρήθηκε.

Τελικές εντυπώσεις

Το TMNT: Shredder’s Revenge αποτελεί έναν εξαιρετικό fan service τίτλο, ο οποίος εξυπηρετεί παραπάνω από απλά άρτια το σκοπό του. Το παιχνίδι καταφέρνει να παραμείνει πιστό στις ρίζες του, πράγμα αξιέπαινο, χωρίς ωστόσο να ρισκάρει και ιδιαίτερα προσθέτοντας σημαντικούς νέους μηχανισμούς. Πέρα από αυτό και τη μικρή του διάρκεια όμως, ο τίτλος αποτελεί ένα νεύμα για τους πιστούς οπαδούς της σειράς, προσφέροντας τεράστιες δόσεις νοσταλγίας, στέλνοντάς μας πίσω σε εποχές SNES.

Παίζω games από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Για εμένα αποτελούν ένα ιδανικό μέσο απόδρασης και νοσταλγίας. Ιδανική βραδιά: μάζωξη σε σπίτι με φίλους παίζοντας και τρώγοντας πολύ φαγητό.