Season: A Letter to the Future – Review

Season: A Letter to the Future

Στην κοιλάδα Tieng, η οποία πρόκειται να πλημμυρίσει με το άνοιγμα ενός γιγαντιαίου φράγματος, ακούμε συχνά ήχους που μοιάζουν να προέρχονται από ένα μακρινό παρελθόν, σε έναν χρονικό ορίζοντα διαφορετικό από τον δικό μας. Κι όμως, είναι εκεί, στοιχειώνοντας την κοιλάδα και τους κατοίκους της με το βαρύ φορτίο των αναμνήσεων. Το Season: A Letter to the Future κινείται σε ένα πολύ έντονο παρόν, που αιωρείται μεταξύ παρελθόντος και μέλλοντος. Στις παρακάτω γραμμές θα μιλήσουμε για αυτή την ασυνήθιστη περιπέτεια του Season: A Letter to the Future.

Η ιστορία του Season: A Letter to the Future ξεκινά με την πρωταγωνίστρια να είναι έτοιμη να εγκαταλείψει το χωριό στο οποίο ζούσε πάντα, το Caro Village. Είναι ένας μικρός οικισμός κρυμμένος στα βουνά, από τον οποίο κανείς από τους κατοίκους του δεν έχει φύγει εδώ και γενιές. Μαθαίνουμε τον λόγο της αποχώρησής της: πρόθεσή της είναι να συγκεντρώσει τις μαρτυρίες και τις αναμνήσεις της τρέχουσας περιόδου, η οποία πλησιάζει στο τέλος της.

Season: A Letter to the Future

Με την κάμερά της, το μαγνητόφωνό της και το σημειωματάριό της, σκοπεύει να παραδώσει στους μεταγενέστερους ένα ενθύμιο αυτού που υπήρξε, ώστε όσοι θα ζήσουν την επόμενη εποχή να καταλάβουν τι σήμαινε να είσαι ζωντανός αυτή τη στιγμή, σε αυτή την εποχή που τελειώνει και δεν θα επιστρέψει ποτέ. Είναι μια ιστορία που πρέπει να ανακαλύψετε μέσα από τις λεπτομέρειες που οι δημιουργοί σκόρπισαν σε όλο το χάρτη του παιχνιδιού.

Τι σημαίνει εποχή; Γιατί τελειώνει; Και πώς θα είναι η επόμενη εποχή; Αυτές οι ερωτήσεις θα μας συνοδεύουν για ένα μεγάλο μέρος της περιπέτειας, οπότε δεν σκοπεύουμε να σας δώσουμε απάντηση.

Season: A Letter to the Future

Αυτό που μας έχει μείνει περισσότερο στην εμπειρία του τίτλου είναι η ατμόσφαιρα που νιώθουμε από την αρχή μέρι το τέλος. Γνωρίζοντας ότι η εποχή τελειώνει, ακόμη και χωρίς να καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό, βιώνεις, μέσα από τα μάτια της πρωταγωνίστριας, την αίσθηση ότι είσαι ο τελευταίος μάρτυρας ενός πράγματος που μπορεί να εξαφανιστεί για πάντα.

Αυτή η επίγνωση μας ωθεί να συλλέξουμε και να διαφυλάξουμε κάθε ιστορία, εικόνες των περιοχών και των ανθρώπων που τις βίωσαν σαν να ήταν το πιο πολύτιμο αγαθό και πράγματι έτσι είναι, γιατί, όταν τελειώσει η εποχή, όλα αυτά θα είναι μόνο μια ανάμνηση και θα είμαστε εμείς, κατά μία έννοια, αυτοί που θα διαμορφώσουν αυτό που θα γνωρίζουν οι επόμενοι για την εποχή αυτή. Το οδοιπορικό μας θα είναι το μόνο που θα μείνει.

Καθώς εξερευνούμε τον κόσμο του παιχνιδιού, θα ανακαλύψουμε ότι οι φήμες και τα γεγονότα του παρελθόντος τείνουν να διοχετεύονται σε συγκεκριμένα αντικείμενα, ικανά να παραμορφώσουν την ίδια τη δομή της πραγματικότητας και να αποτελέσουν απειλή για τους κατοίκους του κόσμου έξω από την ασφαλή περίμετρο του χωριού.

Season: A Letter to the Future

Στο Season: A Letter to the Future, η Estelle οδηγεί ένα ποδήλατο μέσα στην κοιλάδα Tieng, με τον έλεγχό του να γίνεται αριστοτεχνικά από το DualSense του PlayStation 5. Το χειριστήριο της Sony χρησιμοποιείται στο έπακρο από τη Scavengers Studio, δημιουργώντας μια αισθητηριακή εμπειρία που μας κάνει να σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή την παραγωγή στο PlayStation 5 και όχι στον υπολογιστή, αν έχετε την ευκαιρία. Οι σκανδάλες χρησιμοποιούνται για τη διαχείριση του πεντάλ, με μεγαλύτερη αντίσταση στις πρώτες πεταλιές και όταν ανεβαίνουμε ανηφόρα- μια ελαφριά δόνηση σηματοδοτεί τις στιγμές που ξεφεύγουμε από την πορεία μας. Το μουρμουρητό των ιδιόμορφων λουλουδιών της κοιλάδας Tieng, φύλακες των ενίοτε δυσκίνητων και αποκαλυπτικών αναμνήσεων, προέρχεται απευθείας από το DualSense, δίνοντας ένα ιδιαίτερο εφέ στις πιο έντονες στιγμές εξερεύνησης.

Αισθητικά, το Season είναι αρκετά ιδιαίτερο, με τα περιβάλλοντα να μοιάζουν σαν να έχουν δημιουργηθεί με παστέλ χρώματα και, με τη βοήθεια μιας εμπνευσμένης καλλιτεχνικής διεύθυνσης, έχουν καταφέρει να μείνουν στο μυαλό μας. Σε ότι έχει να κάνει με το soundtrack, το Season αποτελείται από ambient κομμάτια που τονίζουν τον αργό και χαλαρό ρυθμό της περιπέτειας. Συστήνουμε να παίξετε με τα ακουστικά σας και να αφήσετε το περιβάλλον να σας απορροφήσει στον κόσμο του.

Το παρόν review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του Season: A Letter to the Future για PS5, η οποία μας παραχωρήθηκε.

Τελικές εντυπώσεις

Το Season: A Letter to the Future είναι μια μοναδική εμπειρία. Ένας τίτλος που θα αγαπηθεί κυριολεκτικά από όσους καταφέρουν να ευθυγραμμιστούν με την ευαισθησία του. Αλλά ακόμη και αν θέλουμε να την βιώσουμε με έναν πιο αποστασιοποιημένο τρόπο, η κοιλάδα Tieng θα σας χαρίσει υπέροχες εικόνες, ενδιαφέροντες χαρακτήρες και αξέχαστες βόλτες.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.