Hi-Fi Rush – Review

Hi-Fi Rush

Το Hi-Fi Rush, ο νέος τίτλος των δημιουργών της σειράς παιχνιδιών Evil Within και του Ghostwire: Tokyo, Tango Gameworks, αποτελεί χωρίς καμία αμφιβολία μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις των τελευταίων ετών, η οποία ανακοινώθηκε και κυκλοφόρησε ακριβώς την ίδια ημέρα.

Στο Hi-Fi Rush, αναλαμβάνουμε τον ρόλο του Chai, ενός αφελούς νεαρού αγοριού με χτυπημένο χέρι, ο οποίος προθυμοποιείται να εγγραφεί σε ένα νέο project, που υπόσχεται να του φτιάξει το χέρι και να του προσφέρει μια καλύτερη ζωή. Χωρίς να γνωρίζει ότι πίσω από το project κρύβεται μια κακόβουλη εταιρεία, ο Chai εντάσσεται στο project και ξυπνάει με ένα τρομερά δυνατό ρομποτικό χέρι, αλλά και με ένα music player “συνδεδεμένο” μέσα στο στήθος του.

Η μαγεία τώρα του Hi-Fi Rush, είναι ότι ολόκληρος ο κόσμος του κινείται με το ρυθμό της μουσικής, και οποιαδήποτε κίνηση πραγματοποιήσουμε και εμείς στον ρυθμό, γίνεται αυτομάτως καλύτερη. Από τον τρόπο που μαχόμαστε, μέχρι το τρόπο που κινούμαστε και αντιμετωπίζουμε το απλό, αλλά κάπως άγαρμπο platforming που υπάρχει διαθέσιμο, υπάρχει ρυθμός στα πάντα.

Εκτός από το γεγονός ότι όλος ο κόσμος κινείται με τον ρυθμό της μουσικής, δεν μπορούμε να παραλείψουμε και το πόσο όμορφος δείχνει. Τα πάντα δείχνουν θαυμάσια σε αυτόν τον φανταστικό cel-shaded κόσμο, ο οποίος ξεχειλίζει από ζωντανά χρώματα, εκπληκτικά animations, σχεδόν αψεγάδιαστα textures και συνολικά άψογη ποιότητα εικόνας.

Hi-Fi Rush

Το κομμάτι του gameplay τώρα, είναι και αυτό που το καθιστά πιθανόν ένα από τα πιο διασκεδαστικά παιχνίδια που είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε τον τελευταίο καιρό. Όπως έχουμε αναφέρει και παραπάνω, το Hi-Fi Rush αποτελεί έναν action-rhythm τίτλο, ο οποίος επιβραβεύει αυτούς που κινούνται με το ρυθμό της μουσικής. Χωρίς καμία αμφιβολία, μπορείτε να παίξετε και να τερματίσετε κανονικά το παιχνίδι χωρίς να ρίξετε ούτε ένα χτύπημα στο ρυθμό της μουσικής, ωστόσο αυτοί που τα καταφέρουν, θα βρουν το παιχνίδι πολύ πιο απολαυστικό.

Έχοντας λοιπόν στο νέο ρομποτικό χέρι μας μια κιθάρα σχηματισμένη από παλιοσίδερα ως όπλο, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε διαφόρων ειδών αντιπάλους, οι οποίοι υπηρετούν τη “σατανική” εταιρεία και προσπαθούν να μας σταματήσουν. Το σύστημα μάχης είναι κατά κύριο λόγο απλό, αλλά περιέχει και ένα σχετικό βάθος όσον αφορά στην άρτια χρήση του. Κάθε χτύπημα που εκτελούμε, προσπαθεί να ενταχθεί στο ρυθμό της μουσικής. Μουσική υπάρχει πάντα και παντού, επομένως αν καταφέρουμε να συγχρονίσουμε τα χτυπήματα μας με τον ρυθμό, τότε αυτά θα είναι πολύ πιο δυνατά και αποτελεσματικά. Το σύστημα μάχης λοιπόν, απαρτίζεται από ένα light και ένα heavy attack, τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ακόμη πιο αποτελεσματικά, μέσω πολλών και διαφορετικών combo που ξεκλειδώνουμε στη πορεία. Υπάρχει χωρίς αμφιβολία μια μεγάλη ποικιλία, η οποία εξυπηρετεί σχεδόν κάθε playstyle.

Hi-Fi Rush

Εκτός από τα απλά χτυπήματα και τα combos, στο οπλοστάσιό μας υπάρχει και ένα special attack. Πάνω από το health bar μας, υπάρχει μια ακόμα μπάρα, η οποία αφορά στο special attack. Η μπάρα αυτή, γεμίζει κάθε φορά που πραγματοποιούμε ένα χτύπημα με το ρυθμό της μουσικής. Όταν γεμίσει, μπορούμε να εξαπολύσουμε ένα πολύ δυνατό χτύπημα, το οποίο προκαλεί αρκετή ζημία στους αντιπάλους. Επιπλέον, όπως και με τα combos, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα έχουμε τη δυνατότητα να αγοράσουμε και να ξεκλειδώσουμε νέα special attacks.

Πέρα από τον τρόπο που επιτιθόμαστε, στο Hi-Fi Rush υπάρχουν και δύο τρόποι για να προστατεύουμε τον εαυτό μας. Από πολύ νωρίς στο παιχνίδι, θα έχουμε ένα dash και ένα parry. Πλεονεκτήματα υπάρχουν και σε αυτά αν χρησιμοποιηθούν με το ρυθμό της μουσικής, όπως για παράδειγμα αν κάνουμε ένα dash ακριβώς στον ρυθμό, μπορούμε να κάνουμε άλλα δύο χωρίς καθόλου cooldown. Επομένως, αν καταφέρετε να μπείτε στο κλίμα και να καταλάβετε πώς λειτουργούν τα πάντα με το ρυθμό, το παιχνίδι είναι ικανό να σας προσφέρει μερικές ώρες ιδιαίτερης διασκέδασης. Επιπρόσθετα, μετά την ολοκλήρωση κάθε “αρένας” εχθρών, βαθμολογούμαστε ανάλογα με το πόσο καλά τα πήγαμε, σε τομείς όπως ο συγχρονισμός των επιθέσεών μας με το ρυθμό, το πόσο γρήγορα εξοντώσαμε όλους τους εχθρούς και ούτω καθεξής.

Hi-Fi Rush

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί και το πόσο εκπληκτικά είναι σχεδιασμένα τα boss fights. Κάθε ένα από αυτά, έχει τις δικές του μοναδικές ιδιαιτερότητες, οι οποίες απαιτούν από τον παίκτη διαφορετικό τρόπο προσέγγισης κάθε φορά. Είναι σχεδόν μαγευτικό το πόσο όμορφα και ρυθμικά πραγματοποιούν τις κινήσεις τους και τις επιθέσεις τους, με τη κάθε μάχη να μοιάζει με μια ολοκαίνουργια badass χορογραφία, με τον παίκτη στη θέση του οδηγού.

Επιπλέον, μετά τον τερματισμό του πρώτου επιπέδου, αποκτάμε πρόσβαση σε ένα κεντρικό hub ή αλλιώς την κρυψώνα των χαρακτήρων μας. Σε αυτό το μέρος, έχουμε τη δυνατότητα να ξοδέψουμε όσα “σίδερα” έχουμε μαζέψει κατά τη διάρκεια του επιπέδου, για να ξεκλειδώσουμε νέα skills, special attacks και διάφορα άλλα. Σε γενικές γραμμές, ο κύριος λόγος εξερεύνησης είναι για αυτά τα “σίδερα”, τα οποία ανταλλάσσουμε για αναβαθμίσεις του χαρακτήρα μας.

Εκτός από τις fast-paced μάχες, το Hi-Fi Rush έχει και έναν συνολικά εξίσου γρήγορο ρυθμό παιχνιδιού. Όταν δεν πολεμάμε εχθρούς, θα βρούμε τους εαυτούς μας να λύνουν σχετικά απλούς γρίφους και να πραγματοποιούν κατά κύριο λόγο απλό platforming, πράγματα που γίνονται φυσικά με το ρυθμό της μουσικής. Έτσι, καλούμαστε να έχουμε καλό timing και να χρησιμοποιούμε όλες τις ικανότητες που έχουμε διαθέσιμες. Γενικά, το παιχνίδι κάνει πολύ καλή δουλεία συνδυάζοντας πολύ άρτια τις ικανότητες του χαρακτήρα μας στο gameplay.

Ένα από τα πιο βασικά σημεία τώρα του Hi-Fi Rush, είναι αδιαμφισβήτητα η μουσική του επένδυση. Ειδικά από τη στιγμή που μιλάμε για έναν rhythm τίτλο. Και σε αυτόν το τομέα, η νέα δημιουργία της Tango Gameworks τα έχει πάει περίφημα. Από το soundtrack, το οποίο απαρτίζεται από μια μίξη πρωτότυπης και licensed μουσικής, μέχρι όλα τα licensed κομμάτια που θα ακούσετε καθώς παίζετε. Μεταξύ των licensed, θα απολαύσετε τραγούδια από συγκροτήματα όπως Nine Inch Nails, Black Keys, The Prodigy και πολλά ακόμη. Αναμφισβήτητα, οι δημιουργοί έχουν προσαρμόσει και συνδυάσει με μαεστρία τη μουσική με το gameplay.

Επίσης, ένα ακόμη θετικό του Hi-Fi Rush, είναι ότι περιέχει και ικανοποιητικό post-game περιεχόμενο. Αφού ολοκληρώσουμε την ιστορία του, ξεκλειδώνουμε αυτόματα ένα νέο επίπεδο δυσκολίας και αρκετά νέα challenges, τα οποία είναι ικανά να μας κρατήσουν απασχολημένους για αρκετές επιπλέον ώρες.

Hi-Fi Rush

Τελικές Εντυπώσεις

Το Hi-Fi Rush είναι ένας τίτλος που εμφανίστηκε από το πουθενά και κατάφερε να μας αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Η ιστορία του είναι εξαιρετική, οι χαρακτήρες του καλογραμμένοι, ο οπτικός του τομέας εντυπωσιακός στη χειρότερη των περιπτώσεων, η μουσική του επένδυση εκπληκτική και η μάχη του λειτουργεί έξοχα, ειδικά όταν μπείτε στον ρυθμό. Αν παραλείψουμε το ελαφρώς “ατσούμπαλο” platforming και το σχεδόν αδιάφορο level design, το Hi-Fi Rush αποτελεί έναν από τους πιο απολαυστικούς και διασκεδαστικούς τίτλους που παίξαμε τα τελευταία χρόνια.

Παίζω games από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Για εμένα αποτελούν ένα ιδανικό μέσο απόδρασης και νοσταλγίας. Ιδανική βραδιά: μάζωξη σε σπίτι με φίλους παίζοντας και τρώγοντας πολύ φαγητό.