Το Twitter θα προτείνει δημοσιεύσεις μόνο από τους επί πληρωμή χρήστες του

Twitter

Η σελίδα “For you” του Twitter θα αποτελείται μόνο από δημοσιεύσεις των επί πληρωμή χρηστών της πλατφόρμας, αρχής γενομένης από τις 15 Απριλίου.

Ο ιδιοκτήτης του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, Elon Musk, ανακοίνωσε αυτή την εξέλιξη, την οποία και αιτιολόγησε, λέγοντας ότι αποσκοπεί στο να αποτρέψει μεγάλες συγκεντρώσεις από προχωρημένα AI bots. Μάλιστα, τονίζει πως είναι αναπόφευκτη αυτή η απόφαση. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως ο ισχυρός άνδρας της Tesla πρόσθεσε ότι τέτοια bots μπορούν να πληρώσουν και να λάβουν verification, αρκεί να μην υποκρίνονται πως είναι άνθρωποι.

Τους τελευταίους μήνες, το feed του Twitter έχει χωριστεί σε δύο σελίδες: η μία προβάλει περιεχόμενο από άτομα που ακολουθούν οι χρήστες, ενώ η άλλη έχει πιο διευρυμένη βάση, προβάλλοντας tweets από περισσότερους χρήστες, με βάση και πάλι τα άτομα που ακολουθείτε. Ωστόσο, σύντομα αυτό θα αλλάξει, διαφοροποιώντας εντελώς τα δύο tabs.

Στο μεταξύ, από την 1η Απριλίου, όλοι οι verified χρήστες του Twitter θα είναι άτομα που πληρώνουν τη συνδρομή, αφού όσοι ήταν verified έως τώρα θα πάψουν να φέρουν το μπλε τικ, αν δεν είναι μέλη του Twitter Blue.