Το Twitter εξαγοράστηκε από τον Elon Musk έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Elon Musk

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, είναι διαβόητος για τη χρήση του Twitter αλλά σήμερα φαίνεται ότι κάνει πράξη μία από τις μεγαλύτερες σκέψεις του. Το Twitter ανακοίνωσε ότι αποδέχτηκε την προσφορά του Musk για την εξαγορά της εισηγμένης εταιρείας στα 54,20 δολάρια ανά μετοχή, αποτιμώντας την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στα 44 δισεκατομμύρια δολάρια.

Λίγα λεπτά μετά την είδηση ότι η διαπραγμάτευση του Twitter διακόπηκε, η εταιρεία εξέδωσε δελτίο Τύπου με το οποίο επιβεβαίωσε ότι αποδέχεται την προσφορά του Musk για την ιδιωτικοποίηση του κοινωνικού δικτύου.

“Το Διοικητικό Συμβούλιο του Twitter διεξήγαγε μια μελετημένη και ολοκληρωμένη διαδικασία για να αξιολογήσει την πρόταση του Elon με σκόπιμη εστίαση στην αξία, τη βεβαιότητα και τη χρηματοδότηση”, δήλωσε ο ανεξάρτητος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Twitter, Bret Taylor, σχετικά με τη συμφωνία. “Η προτεινόμενη συναλλαγή θα προσφέρει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό και πιστεύουμε ότι είναι η καλύτερη πορεία για τους μετόχους του Twitter”.

Στο δελτίο Τύπου, ο Musk επανέλαβε τη φράση του ότι η “ελευθερία του λόγου” είναι το κλειδί για το μέλλον του Twitter, αν και οι περισσότερες από τις ιδέες του για τη βελτιστοποίηση του κοινωνικού δικτύου, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης νέων προϊόντων, της καταπολέμησης της ανεπιθύμητης αλληλογραφίας και του ανοίγματος των αλγορίθμων του, είναι πράγματα για τα οποία η εταιρεία ήταν ήδη σε διαδικασία υλοποίησης πριν από την αποφασιστική παρέμβασή του.

“Η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο μιας λειτουργικής δημοκρατίας και το Twitter είναι η ψηφιακή πλατεία της πόλης όπου συζητούνται θέματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας”, δήλωσε ο Musk.

“Θέλω επίσης να κάνω το Twitter καλύτερο από ποτέ, βελτιώνοντας το προϊόν με νέα χαρακτηριστικά, καθιστώντας τους αλγορίθμους ανοιχτού κώδικα για να αυξηθεί η εμπιστοσύνη, νικώντας τα spam bots και πιστοποιώντας όλους τους ανθρώπους. Το Twitter έχει τεράστιες δυνατότητες – ανυπομονώ να συνεργαστώ με την εταιρεία και την κοινότητα των χρηστών για να τις ξεκλειδώσουμε”.

Το Twitter αναφέρει ότι η συναλλαγή, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο, πιθανότατα θα ολοκληρωθεί φέτος, μετά την έγκριση των μετόχων και των ρυθμιστικών αρχών και “την ικανοποίηση άλλων συνήθων προϋποθέσεων ολοκλήρωσης”. Μέχρι να επιλυθούν αυτά τα ζητήματα, δεν πρόκειται για μια τελειωμένη συμφωνία.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.