Το Twitter επεκτείνει τη δοκιμή αρνητικής αντίδρασης παγκοσμίως

Twitter

Ακολουθώντας τα βήματα του YouTube, το Twitter άρχισε να δοκιμάζει την προσθήκη μιας νέας δυνατότητας πριν από λίγο καιρό με την οποία οι χρήστες του μπορούσαν όχι μόνο να επιβραβεύουν τις αναρτήσεις άλλων με “like” αλλά και να εκφράσουν την αποδοκιμασία τους μέσω μιας νέας αντίδρασης.

Ωστόσο, αυτή η δυνατότητα έχει κάνει τώρα ένα βήμα μπροστά από την πρώτη της δοκιμή πέρυσι, με την εταιρεία να ανακοινώνει ότι θα αρχίσει να είναι διαθέσιμη, αν και ακόμα σε δοκιμαστική βάση, σε όλους τους χρήστες. Ομοίως, ενώ αυτή η δυνατότητα ήταν αρχικά διαθέσιμη αποκλειστικά στους χρήστες μέσω του προγράμματος περιήγησης, το Twitter λέει ότι σύντομα θα επεκτείνει τη δυνατότητα και σε χρήστες iOS και Android.

Αξίζει λοιπόν να σημειωθεί ότι η λειτουργία αυτής της νέας αρνητικής αντίδρασης δεν θα είναι ακριβώς η ίδια με αυτή των άλλων κοινωνικών δικτύων όπως το Reddit, αφού η καταμέτρηση αυτών των αρνητικών ψήφων θα είναι πάντα απόρρητη.

Στην πραγματικότητα, δεν θα είναι καν ένας τρόπος να “τιμωρήσουμε” ή να εκφράσουμε την αποδοκιμασία μας για τους χρήστες που έχουν δημοσιεύσει αυτά τα μηνύματα, αλλά τουλάχιστον προς το παρόν, θα προορίζεται αποκλειστικά για το ίδιο το Twitter.

Αν και φαίνεται ότι δεν είναι αποκλειστική σκέψη της εταιρείας, το Twitter διαβεβαίωσε ότι τα αποτελέσματα της πρώτης δοκιμής δείχνουν ότι αυτό το πείραμα αποκάλυψε ότι η αρνητική ψήφος είναι ο πιο συχνός τρόπος των ανθρώπων για να επισημάνουν το περιεχόμενο που δεν θέλουν να δουν, επισημαίνοντας κυρίως περιεχόμενο που θεωρούν προσβλητικό ή άσχετο. Από την πλευρά του, το Twitter ισχυρίζεται ότι η εφαρμογή αυτών των αρνητικών ψήφων βελτιώνει την ποιότητα των συνομιλιών στο μέσο, υποδηλώνοντας ότι η δυνατότητα θα μπορούσε τελικά να γίνει μόνιμη προσθήκη.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.