Το TikTok ερευνάται στις ΗΠΑ για τον αντίκτυπό του στην ψυχική υγεία των νέων

TikTok

Το TikTok ερευνάται στις ΗΠΑ για να διαπιστωθεί αν έχει αρνητική επίδραση στην υγεία των παιδιών, των εφήβων και των νεαρών ενηλίκων. Η πλατφόρμα είχε ήδη βρεθεί στο στόχαστρο στο παρελθόν για την επιρροή της στους νέους. Μετά από μια σειρά γεγονότων, μεταξύ των οποίων και τραγικά, το 2019 η εταιρεία αναγκάστηκε να καταβάλει 5,7 εκατομμύρια δολάρια στην Federal Trade Commission (FTC) και αναγκάστηκε να περιορίσει τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες κάτω των 13 ετών μπορούσαν να αλληλεπιδρούν με το περιεχόμενο της εφαρμογής.

Τώρα φαίνεται ότι η κίνηση αυτή είναι ακόμη πιο βαθιά, καθώς η έρευνα αποσκοπεί στο να διαπιστώσει πώς ο αλγόριθμος του TikTok καθορίζει ποιο περιεχόμενο θα δείξει στους χρήστες, ιδίως στους νέους, προκειμένου να αυξήσει τη συμμετοχή τους και κυρίως, τον χρόνο που περνούν στην πλατφόρμα.

Η έρευνα είναι αρκετά σοβαρή, καθώς προωθείται από έναν συνασπισμό γενικών εισαγγελέων από τις πολιτείες της Καλιφόρνια, της Φλόριντα και του Κεντάκι και θα μπορούσε να περιλαμβάνει και άλλες πλατφόρμες. Η Meta και το Snapchat, για παράδειγμα, δημιούργησαν παρόμοια χαρακτηριστικά για να καταπολεμήσουν την κυριαρχία της νέας εφαρμογής, ενώ η ίδια η Meta αναγκάστηκε να απαντήσει ενώπιον του Κογκρέσου των ΗΠΑ, αφού αγνόησε εσωτερική έρευνα σχετικά με την επίδραση του Instagram στην ψυχική υγεία των εφήβων.

Από την πλευρά της, η TikTok φαίνεται να καλωσορίζει την είδηση φιλοσοφικά, λέγοντας ότι εκτιμά τη δράση των εισαγγελέων και είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.