Το Tesla Bot θα μπορούσε να έχει την προσωπικότητα ενός ανθρώπου

Tesla Bot

Μέχρι τώρα όλοι γνωρίζουμε το ρομπότ που παρουσίασε ο Elon Musk τον περασμένο Αύγουστο, το περίφημο Tesla Bot, το όνομα του οποίου αποδείχθηκε ότι ήταν στην πραγματικότητα Optimus. Αν και η παρουσίαση ήταν κάτι περισσότερο από ένα αστείο, με το ρομπότ να αντιπροσωπεύεται από έναν μεταμφιεσμένο άνδρα, το αφεντικό της Tesla προφανώς πιστεύει ακράδαντα στο έργο και στην τεχνητή νοημοσύνη, όπως φάνηκε σε μια συζήτηση με το Business Insider.

Ο Musk αποκάλυψε κάποιες λεπτομέρειες για το Optimus, λέγοντας ότι ένα πρωτότυπο θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του έτους, επιβεβαιώνοντας ότι θα είναι ένα ανθρωποειδές ικανό να κάνει πολλαπλές εργασίες χάρη σε φυσικά χαρακτηριστικά που μοιάζουν με του ανθρώπου, όπως η κίνηση, τα δύο χέρια και τα πέντε δάχτυλα σε κάθε χέρι.

Αλλά η πιο ενδιαφέρουσα είδηση της συνέντευξης αφορούσε τις νοητικές ικανότητες του ρομπότ. Σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο, μπορεί μια μέρα να είμαστε σε θέση να μεταφέρουμε την προσωπικότητά μας, τις αναμνήσεις μας, με λίγα λόγια όλα όσα μας κάνουν μοναδικούς, στον ανθρωποειδή “εγκέφαλο”, ανοίγοντας το δρόμο για την εγκατάλειψη του σώματός μας και την αθανασία.

Αυτές οι θεωρίες είναι πολύ της μόδας στη Silicon Valley εδώ και μερικά χρόνια και ακολουθούν μια γραμμή που ξεκίνησε ο γνωστός εφευρέτης Ray Kurzweill, με την πολυσυζητημένη θεωρία του για την ιδιομορφία (καθώς και πολλά πολύ κερδοφόρα βιβλία για το πώς να ζήσετε αρκετά για να μπορέσετε να απολαύσετε τις επερχόμενες τεχνολογικές καινοτομίες). Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η Tesla επενδύει πραγματικά μια περιουσία στην έρευνα και την ανάπτυξη, οπότε η ελπίδα να δούμε ένα λειτουργικό πρωτότυπο είναι αρκετά πραγματική.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.