Το Spotify αφαιρεί επεισόδια από το podcast του Joe Rogan

Joe Rogan Spotify

Το Spotify έχει αφαιρέσει γύρω στα 70 επεισόδια από το podcast του Joe Rogan, την ώρα συγγραφής του παρόντος άρθρου. Ο πασίγνωστος podcaster είχε βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής, όταν μετέδιδε ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τον COVID-19 και είχε ταχθεί εναντίον των εμβολίων.

Ο ίδιος ο Rogan, μίλησε μέσω Instagram για το περιεχόμενο παλιών επεισοδίων του, αλλά επικεντρώθηκε κυρίως σε κάποιες ρατσιστικές φράσεις που είχε πει. Δήλωσε μετανιωμένος και ευχήθηκε να μπορεί να πάρει πίσω όσα είχε πει, αλλά ανέφερε ότι γνωρίζει πως δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Πρόσθεσε ότι δεν είχε σκοπό να υπάρξει ρατσιστής και ότι δε θα πρόσβαλε κάποιον για κωμικούς λόγους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Joe Rogan (@joerogan)

Αυτό που δε διευκρίνισε ο Joe Rogan, ήταν αν τα επεισόδιά του αφαιρέθηκαν από το Spotify εξαιτίας της χρήσης της λέξης που ξεκινά από “n” και όλοι γνωρίζουμε πόσο άσχημο είναι να λέγεται. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα επεισόδια που αφαιρέθηκαν είχαν καταγραφεί χρόνια πριν την πανδημία. Ωστόσο, δε γνωρίζουμε πότε ακριβώς αφαιρέθηκαν. Όταν το podcast άλλαξε πλατφόρμα, 42 από τα ήδη υπάρχοντα επεισόδιά του δεν μπήκαν στο Spotify, λόγω ζητημάτων σχετικά με τους κανόνες περιεχομένου του. Σχετικά με την πρόσφατη αφαίρεση των επεισοδίων, τόσο το Spotify όσο και ο Rogan αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Στο μεταξύ, την προηγούμενη εβδομάδα ο Neil Young αφαίρεσε τη μουσική του από το Spotify, αφού μια ανοιχτή επιστολή υπογεγραμμένη από περισσότερους από 250 γιατρούς, ερευνητές και καθηγητές καταδείκνυε το podcast του Rogan ως αποδεικτικό στοιχείο πως το Spotify έδινε χώρο έκφρασης στην παραπληροφόρηση σχετικά με τον COVID. Ο CEO, Daniel Ek υπερασπίστηκε την παραμονή του Rogan στην πλατφόρμα, λέγοντας ότι το podcast του είναι ζωτικό για την επιτυχία της.