Το Project Spartacus του PS Plus είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει

Project Spartacus

Πριν από δύο περίπου μήνες, είχαν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους αναφορές ότι η Sony εργαζόταν σε μια μεγάλη ανανέωση του PlayStation Plus, γνωστή ως Project Spartacus. Η Sony φαίνεται πως είχε ως στόχο για την κυκλοφορία του την Άνοιξη και τώρα λέγεται πως η κυκλοφορία του είναι πολύ κοντά.

Η συνδρομητική υπηρεσία θα έχει τρία επίπεδα και ουσιαστικά αποτελεί μια συγχώνευση των PlayStation Plus και PlayStation Now. Το “Project Spartacus”, σύμφωνα με το Bloomberg, θα διατηρήσει το όνομα PlayStation Plus. Τα επίπεδα των συνδρομών θα είναι τα: Essential, Extra και Premium, με τις τιμές να αναμένονται στα $10, $13 και $16. αντίστοιχα.

Με βάση την αναφορά. το Essential θα έχει τη μορφή που έχει τώρα το PS Plus. Δηλαδή θα είναι προαπαιτούμενο για online gaming σε κονσόλα PlayStation και θα παρέχει δωρεάν παιχνίδια σε μηνιαία βάση στους συνδρομητές του. Το Extra tier, από την άλλη, θα περιλαμβάνει εκτός των παραπάνω και μια λίστα από 300 παιχνίδια που θα μπορεί να κατεβάσει όποιος το έχει. Η λίστα των τίτλων θα περιλαμβάνει όλα όσα ήταν “downloadable” στο PS Now. Τέλος, το Premium Tier θα προσφέρει όλα τα παραπάνω και πρόσθετα θα τους παρέχει πρόσβαση σε κλασικά παιχνίδια και cloud streaming. Τι ακριβώς σημαίνει “κλασικά παιχνίδια” θα το δούμε περισσότερο στην πράξη. Σύμφωνα με παλαιότερη αναφορά, πρόκειται για τίτλους των PS1, PS2, PS3 και PSP και μερικά εκτεταμένα demo.

Για την ώρα η Sony δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα σχετικά με τα όσα ακούγονται για το Project Spartacus. Από τη στιγμή, ωστόσο, που βρίσκεται τόσο κοντά στην κυκλοφορία του, είναι θέμα χρόνου να έχουμε περισσότερα από επίσημα χείλη. Μέχρι το τέλος του μήνα, κατά πάσα πιθανότητα, θα γνωρίζουμε περισσότερα.