Το Project Breakout της Apple θα φέρει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο

Project Breakout

Όλοι γνωρίζουμε το Apple Pay, το εργαλείο πληρωμών της Apple που επιτρέπει ανέπαφες πληρωμές με τις συσκευές της εταιρείας. Είναι δημοφιλής σε περισσότερες από 70 χώρες, αλλά ίσως δεν γνωρίζουν όλοι ότι ορισμένες λειτουργίες όπως οι πληρωμές peer-to-peer, η Apple Card και το Apple Cash υπάρχουν μόνο στις ΗΠΑ.

Τώρα η εταιρεία φέρεται να σχεδιάζει με το Project Breakout να επεκτείνει τις υπηρεσίες της σε όλο τον κόσμο και για να το κάνει αυτό αναπτύσσει τη δική της υποδομή επεξεργασίας πληρωμών για μελλοντικά χρηματοοικονομικά προϊόντα, όπως ανάλυση απάτης, πιστωτικούς ελέγχους και διαχείριση διαφορών. Το έργο, που αναφέρθηκε από τον πάντα καλά πληροφορημένο Mark Gurman του Bloomberg, αποσκοπεί στη μείωση της εξάρτησης της Apple από εξωτερικούς συνεργάτες και στοχεύει σε μελλοντικές υπηρεσίες.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η εταιρεία φέρεται επίσης να εργάζεται πάνω σε μια λειτουργία, με την ονομασία Apple Pay in 4, η οποία θα επιτρέπει την πληρωμή αγορών σε τέσσερις άτοκες δόσεις κάθε δεκαπενθήμερο, που θα συμπληρώνεται από μια έντοκη πολύμηνη δόση με την ονομασία Apple Pay monthly.

Όπως ήταν αναμενόμενο, αν και δεν υπάρχει σταθερό χρονοδιάγραμμα, η είδηση του Project Breakout έστειλε τις μετοχές των σημερινών συνεργατών πληρωμών της Apple, της CoreCard Corp. και της Green Dot Corp., προς τα κάτω κατά 8 τοις εκατό και της Goldman Sachs Group Inc. προς τα κάτω κατά 1,2 τοις εκατό.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.