Το Netflix εισάγει περιορισμούς κοινής χρήσης λογαριασμού

netflix

Η δυνατότητα κοινής χρήσης ενός λογαριασμού από πολλά άτομα, όχι απαραίτητα στο ίδιο νοικοκυριό, αποτελεί εδώ και χρόνια ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα του Netflix. Αυτό επιτρέπει τη δραστική μείωση του κόστους μιας συνδρομής, μοιράζοντας τα έξοδα μεταξύ πολλών χρηστών. Αυτή η πρακτική είναι αποδεκτή από το Netflix εδώ και χρόνια και τώρα προσπαθεί να κάνει κάτι γι’ αυτό.

Το Netflix προετοιμάζει το έδαφος για να περιορίσει, όσο το δυνατόν περισσότερο, την πρακτική της κοινής χρήσης λογαριασμών μεταξύ πολλών χρηστών. Αυτό είναι ένα από τα μυστικά της επιτυχίας της πλατφόρμας streaming σε διεθνή βάση. Με τα πακέτα Standard και Premium, είναι πράγματι δυνατή η πρόσβαση στην υπηρεσία με τον ίδιο λογαριασμό από πολλές συσκευές ταυτόχρονα (δύο και τέσσερις αντίστοιχα). Η δημοφιλής πλατφόρμα θέλει τώρα να περιορίσει αυτή τη δυνατότητα.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, έχει εισαχθεί ένα σύστημα, σε πειραματική βάση προς το παρόν, που επιτρέπει στους χρήστες που μοιράζονται ένα λογαριασμό εκτός της οικογένειάς τους να συνεχίσουν να το κάνουν, πληρώνοντας όμως “λίγο παραπάνω”. Τις επόμενες εβδομάδες, θα προστεθεί η λειτουργία “Προσθήκη επιπλέον μέλους”, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες με πρόγραμμα Standard ή Premium να προσθέτουν δευτερεύοντες λογαριασμούς για έως και δύο άτομα με επιπλέον χρέωση.

Η υπηρεσία θα είναι ενεργή στη Χιλή, το Περού και την Κόστα Ρίκα. Το πρόσθετο κόστος για την προσθήκη ενός χρήστη στο λογαριασμό του θα είναι 2,99 δολάρια ΗΠΑ (στην Κόστα Ρίκα).

Η άφιξη αυτής της υπηρεσίας στην Ευρώπη θα μπορούσε, επομένως, να οδηγήσει σε ένα επιπλέον κόστος 3 ευρώ για να μπορέσετε να συνεχίσετε να μοιράζεστε το λογαριασμό με άτομα που δεν μένουν στο ίδιο σπίτι. Ο διαμοιρασμός μεταξύ ατόμων που ζουν κάτω από την ίδια στέγη θα συνεχίσει να ακολουθεί τους παραδοσιακούς κανόνες.

Δεν είναι σαφές ποια εργαλεία ανάλυσης χρήσης θα χρησιμοποιήσει το Netflix για να καθορίσει τον τρόπο διαμοιρασμού του λογαριασμού. Θα μπορούσε να γίνεται περιοδική παρακολούθηση της IP της σύνδεσης, ώστε να ελέγχεται ότι η πρόσβαση στην υπηρεσία γίνεται από το ίδιο σπίτι κατά διαστήματα και ότι ο ίδιος λογαριασμός δεν μοιράζεται μεταξύ δύο ατόμων που ζουν σε διαφορετικές χώρες.

Για να διευκολυνθεί η εισαγωγή του νέου συστήματος, θα εισαχθεί επίσης μια νέα λειτουργία. Πρόκειται για τη μεταφορά του προφίλ χρήστη από έναν λογαριασμό σε έναν άλλο. Αυτή η λειτουργία σας επιτρέπει να μεταφέρετε το προφίλ σας και όλες τις σχετικές πληροφορίες (ιστορικό προβολής, λίστα προσωπικού περιεχομένου, συνιστώμενο περιεχόμενο) από έναν λογαριασμό σε έναν άλλο. Η μεταφορά μπορεί επίσης να γίνει σε δευτερεύοντα λογαριασμό που δημιουργήθηκε με το νέο σύστημα πρόσθετων μελών.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.