Το Microsoft Teams αποκτά μετάφραση σε πραγματικό χρόνο

Microsoft Teams

Το Microsoft Teams θα αποκτήσει νέες και ενδιαφέρουσες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της μετάφρασης σε πραγματικό χρόνο. Κατά τη διάρκεια μιας κλήσης, θα είναι πλέον δυνατή η μετάφραση όλων όσων λέει ο χρήστης σε άλλη γλώσσα. Ειδικότερα, ο διοργανωτής της κλήσης θα μπορεί να αναθέτει διερμηνείς από τον κατάλογο των συμμετεχόντων και να επιλέγει έως και 16 συνδυασμούς γλωσσών πηγής και στόχου. Η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη από το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Επιπλέον, για να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ ψηφιακών και φυσικών χώρων εργασίας, η Microsoft έχει σχεδιάσει μια νέα διάταξη συσκέψεων για τα δωμάτια Teams, Front Row, η οποία είναι ήδη διαθέσιμη για προεπισκόπηση. Μεταξύ των νέων λειτουργιών θα είναι και μία που θα επιτρέπει, κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων, τη μετακίνηση του βίντεο στο κάτω μέρος της οθόνης, έτσι ώστε όσοι είναι φυσικά παρόντες να μπορούν να βλέπουν καλύτερα τους συναδέλφους τους που παρακολουθούν, αντίθετα, εξ αποστάσεως.

Η Microsoft ανακοίνωσε επίσης νέες λειτουργίες για το Teams Phone, όπως το Operator Connect Mobile και για το Outlook, το οποίο παίρνει μια “γεύση” από τα στοιχεία Loop.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.