Το Microsoft Defender θα προστατεύσει όλες τις συσκευές σας

Microsoft Defender

Αυτή την εβδομάδα η Microsoft παρουσίασε τη νέα εφαρμογή Microsoft Defender που θα τρέχει σε Windows 11, Windows 10, macOS, Android και iOS. Η ανανεωμένη εφαρμογή,  θα επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν για πιθανούς ιούς, κακόβουλο λογισμικό, phishing και κωδικούς πρόσβασης που έχουν εκτεθεί. Επιπλέον, το νέο Microsoft Defender θα επιτρέψει να διαχειριστούμε την ασφάλεια για όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στον ίδιο λογαριασμό Microsoft.

Από τον κεντρικό πίνακα, μπορούν να εμφανιστούν πληροφορίες για την κατάσταση κάθε συσκευής και τον αριθμό των εφαρμογών/αρχείων που σαρώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες. Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί επίσης να δει το ιστορικό προηγούμενων σαρώσεων. Τέλος, θα είναι επίσης δυνατό να αποκλείσει ύποπτα SMS και να ενεργοποιήσει ασφαλή κανάλια για έγγραφα και εφαρμογές στους εσωτερικούς server της εταιρείας.

Προς το παρόν, η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ, αλλά το πιθανότερο είναι ότι δεν θα αργήσει να κυκλοφορήσει και αλλού τους επόμενους μήνες, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.