Το metaverse δεν έχει νόημα για τον δημιουργό του PlayStation

metaverse

Ο Ken Kutaragi, πρώην στέλεχος της Sony, ο οποίος μερικές φορές αναφέρεται ως ο «Πατέρας του PlayStation», είπε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ότι δεν βλέπει μεγάλη αξία στο metaverse.

«Το να βρίσκεσαι στον πραγματικό κόσμο είναι πολύ σημαντικό, αλλά το metaverse έχει να κάνει με τον εικονικό κόσμο και δεν βλέπω το νόημα να το κάνω αυτό», είπε ο Kutaragi.

«Θα προτιμούσατε να είστε ένα κομψό avatar παρά ο πραγματικός σας εαυτός; Στην ουσία, αυτό δεν διαφέρει και τόσο από τα ανώνυμα φόρουμ».

Το metaverse είναι ένας όρος δανεισμένος από την επιστημονική φαντασία, που αναφέρεται σε μια μελλοντική έκδοση του internet που θα έχει πρόσβαση μέσ τεχνολογιών όπως η εικονική πραγματικότητα και η επαυξημένη πραγματικότητα.

Ο Kutaragi επισημαίνει ότι τα VR και AR headsets που σχετίζονται με την τεχνολογία αυτή, είναι ένα σημείο τριβής.

«Τα headsets δεν σε αποκόπτουν από τον πραγματικό κόσμο και δεν μπορώ να συμφωνήσω με αυτό, είναι απλώς ενοχλητικά».

Η Meta, πρώην Facebook, ήταν στην πρώτη γραμμή των εταιρειών τεχνολογίας που προωθούν το metaverse. Ο Kutaragi δεν είναι ο μόνος γνώστης της βιομηχανίας που εκφράζει σκεπτικισμό σχετικά με τα πλεονεκτήματα του metaverse. Ο ιδρυτής της Evernote, Phil Libin, είπε σε συνέντευξή του ότι η διαφημιστική εκστρατεία γύρω από την τεχνολογία metaverse του θυμίζει την κομμουνιστική προπαγάνδα στην οποία είχε εκτεθεί μεγαλώνοντας στην πρώην Σοβιετική Ένωση.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.