Το Intel XeSS είναι έτοιμο να τα βάλει με NVIDIA DLSS και AMD FSR

Intel XeSS

Οι μεγάλοι κατασκευαστές καρτών γραφικών χρησιμοποιούν λύσεις αναβάθμισης με τεχνητή νοημοσύνη για τη βελτιστοποίηση των οπτικών στοιχείων των παιχνιδιών, αυξάνοντας παράλληλα τις ταχύτητες καρέ χωρίς να καταπονούν την GPU. Η Nvidia, για παράδειγμα, διαθέτει το DLSS 2.3 (Deep Learning Super Sampling). Η AMD, από την άλλη πλευρά, μόλις αναβάθμισε την τεχνολογία FSR (FidelityFX Super Resolution) στην έκδοση 2.0 με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Όπως γνωρίζουμε, η Intel έχει επίσης εισέλθει στον κόσμο των καρτών γραφικών με την Arc και έχει εδώ και καιρό παρουσιάσει την λύση αναβάθμισης, XeSS (Xe Super Sampling), η οποία βασίζεται επίσης στην τεχνητή νοημοσύνη. Εν αναμονή του λανσαρίσματος, η εταιρεία ανακοινώνει τα χαρακτηριστικά του στο Game Developers Conference 2022 (GDC).

Όπως δήλωσε η Intel, το XeSS θα επιτρέπει την αναβάθμιση από 1080p σε 4K, θα διαθέτει SDK ανοικτού κώδικα και θα παρέχει λειτουργίες cross-platform σε παιχνίδια σε γενική βάση. Όσον αφορά την απόδοση, επιτρέπει τη ρύθμιση πέντε επιπέδων:

  • ultra performance
  • performance
  • balance
  • quality
  • ultra quality

Το επίπεδο ultra performance θα έχει συντελεστή αναβάθμισης 3,0, ενώ το ultra quality θα μειωθεί στο 1,3. Όσον αφορά την κυκλοφορία, η Intel δεν έχει δημοσιεύσει ακριβείς ενδείξεις, αλλά θα σας ενημερώσουμε μόλις είναι διαθέσιμες. Εν τω μεταξύ, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στη σελίδα του έργου για περισσότερες λεπτομέρειες.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.