Το Instagram λανσάρει συνδρομές

instagram-subscriptions

Υπάρχει μεγάλη κίνηση στο Instagram αυτή την εβδομάδα, το κοινωνικό δίκτυο δεν σταματά να δοκιμάζει τις διαφορετικές λειτουργίες με τις οποίες θέλει να φέρει επανάσταση στην εφαρμογή αυτό το 2022.

Στα τέλη του περασμένου έτους, στις τεχνικές περιγραφές της εφαρμογής στο iOS App Store υπήρχε η πρόθεση για τη δημιουργία ενός συστήματος πληρωμών για την επιβράβευση των δημιουργών περιεχομένου. Μια ιδέα που ο Adam Mosseri, Διευθύνων Σύμβουλος του Instagram επιβεβαίωσε μεταξύ των στόχων της εταιρείας για το 2022. «Θα πρέπει να ξανασκεφτούμε τι είδους κοινωνικό δίκτυο είναι το Instagram», είπε.

Τώρα ξεκινά η δοκιμαστική φάση που δίνει πρόσβαση σε μόνο 10 δημιουργούς στις ΗΠΑ , οι οποίοι έχουν την ελευθερία να επιλέξουν την τιμή για πρόσβαση σε αποκλειστικό περιεχόμενο που δημιουργήθηκε για τους συνδρομητές τους. Αυτή η υπηρεσία προσφέρει ευκαιρίες όπως η επισήμανση σχολίων συνδρομητών, όπως και σε άλλες πλατφόρμες με χρηματικά κίνητρα όπως το Twitch ή το Patreon.

Από τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, το κοινωνικό δίκτυο συμφωνεί να μην κρατήσει κανένα ποσοστό . «Ο κύριος στόχος μας εδώ είναι να βοηθήσουμε τους δημιουργούς να βγάλουν τα προς το ζην…» δήλωσε η Co-Chief Product Officer του Instagram  Ashley Yuki. Με αυτόν τον τρόπο, θα διατηρήσει επίσης τον τεράστιο αριθμό θαυμαστών που ακολουθούν τους δημιουργούς στο Instagram και θα ενίσχυε την εφαρμογή έναντι του ανταγωνισμού όπως το TikTok, όπου οι δημιουργοί έχουν έσοδα εκατομμυρίων.

Αυτή τη στιγμή, οι διάσημοι instagramers που έχουν πρόσβαση σε αυτό το σύστημα crowdfunding στην πρώτη δοκιμαστική φάση είναι influencers όπως ο Alan Chikin Chow, (επίσης σταρ του TikTok), η αθλήτρια Sedona Prince,  η αστρολόγος Aliza, ο κωμικός  Elliott Norris, η χορεύτρια και μοντέλο Kelsey Cook, ο Ολυμπιονίκης Jordan Chiles, ο γυμναστής Jack Jerry, ο Bunny Michel και οι δημιουργοί Don Allen Stevenson και Lonnie.

Όσοι ακόλουθοι θέλουν να υποστηρίξουν τους αγαπημένους τους δημιουργούς και να πληρώσουν τη συνδρομή που έχουν ορίσει οι δημιουργοί, θα έχουν πρόσβαση σε διαφορετικές αποκλειστικές λειτουργίες. Από τη λήψη ειδοποιήσεων ιδιωτικής ζωντανής μετάδοσης, πιο άμεσες αλληλεπιδράσεις με δημιουργούς, έως τη δυνατότητα να δουν ιστορίες που είναι μόνο για αυτούς. Οι απαντήσεις τους θα τονιστούν επίσης πάνω από αυτές των υπολοίπων followers.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.