Το Google Play Store θα περιορίσει την πρόσβαση σε παλιές εφαρμογές

Google Play Store

Πόσες φορές έχετε διαπιστώσει, κατά την πρόσβαση στο Google Play Store ή στο iOS App Store, ότι έχετε συναντήσει εφαρμογές που δεν έχουν ενημερωθεί εδώ και χρόνια; Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια μικρή λεπτομέρεια και αυτή η “παραμέληση” από τους προγραμματιστές μπορεί να μεταφραστεί, σε ελλείψεις ασφαλείας.

Κατά γενικό κανόνα, τα καταστήματα συνιστούν στους χρήστες να χρησιμοποιούν πρόσφατες ή πρόσφατα ενημερωμένες εφαρμογές, οι οποίες ενσωματώνουν επίσης τις τελευταίες απαιτήσεις που θέτουν οι διαχειριστές τους, η Google και η Apple, ώστε να προσφέρουν καλύτερες επιδόσεις, να είναι πιο ασφαλείς, να χρησιμοποιούν λειτουργίες από τις τελευταίες εκδόσεις των λειτουργικών συστημάτων κ.λπ. Αυτό συνέβαινε μέχρι τώρα, αλλά φαίνεται ότι η μηχανή αναζήτησης αποφάσισε να προχωρήσει λίγο παραπέρα, κυνηγώντας παλιές και ξεπερασμένες εφαρμογές στο Google Play.

Για το σκοπό αυτό, όπως μπορούμε να διαβάσουμε στο επίσημο blog για τους προγραμματιστές Android, από την 1η Νοεμβρίου, όλες οι υπάρχουσες εφαρμογές στο Google Play πρέπει να βρίσκονται, σε επίπεδο API, σε μία από τις “μεγάλες” εκδόσεις του Android που δημοσιεύθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια. Εάν, μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, ο προγραμματιστής δεν έχει ανεβάσει μια ενημερωμένη έκδοση που στοχεύει σε μια νεότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος, η Google λέει ότι θα περιορίσει την ορατότητά της.

Αυτές οι αλλαγές, έχουν ως στόχο να διασφαλίσουν ότι οι εφαρμογές που είναι διαθέσιμες στο Google Play Store χρησιμοποιούν τα πιο πρόσφατα χαρακτηριστικά απορρήτου και ασφάλειας του Android. Οι κάτοχοι συσκευών “αναμένουν να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες όλων των προστασιών απορρήτου και ασφάλειας που προσφέρει το Android. Η επέκταση των απαιτήσεων API θα προστατεύσει τους χρήστες από την εγκατάσταση παλαιότερων εφαρμογών που μπορεί να μην έχουν αυτές τις προστασίες”.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.