Το Facebook αλλάζει το όνομα του News Feed

Facebook

Η Meta, η εταιρεία του Mark Zuckerberg στην οποία ανήκουν τα Facebook, Instagram και WhatsApp, αποφάσισε να αλλάξει το όνομα του Facebook News Feed ή την οθόνη που εμφανίζεται μόλις ανοίξει η εφαρμογή ή ο ιστότοπος (μετά από 15 χρόνια): από εδώ και στο εξής, θα ονομάζεται απλώς Feed.

Η ανακοίνωση ήρθε μέσω Tweet από τον επίσημο λογαριασμό του Facebook, αλλά για τους χρήστες δεν πρόκειται να αλλάξει απολύτως τίποτα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας που μίλησε στο The Verge, “είναι απλώς μια αλλαγή ονόματος για να αντικατοπτρίζει καλύτερα το διαφορετικό περιεχόμενο που βλέπουν οι χρήστες στη ροή τους. Η αλλαγή δεν επηρεάζει την εμπειρία της εφαρμογής.”

Ωστόσο, φαίνεται ότι αυτή η αλλαγή ονόματος γίνεται για να μειωθεί η σύγχυση των χρηστών. Ορισμένοι από αυτούς στην πραγματικότητα πίστευαν ότι το News Feed ήταν αφιερωμένο στις ειδήσεις, ενώ για το κοινωνικό δίκτυο αυτή η οθόνη είναι αφιερωμένη σε αναρτήσεις των χρηστών.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.