Το Cloudflare μπλοκάρει επίθεση DDoS 71 εκατομμυρίων rps

Cloudflare

Η Cloudflare εντόπισε και μπλόκαρε δώδεκα επιθέσεις DDoS (Distributed Denial of Service) κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Ένα από αυτά έφτασε τα 71 εκατομμύρια αιτήσεις ανά δευτερόλεπτο (rps), ξεπερνώντας κατά 35% το προηγούμενο ρεκόρ των 46 εκατομμυρίων rps (Ιούνιος 2022). Η καλιφορνέζικη εταιρεία λέει ότι δεν υπάρχει καμία σχέση με το Super Bowl ή την επίθεση της Killnet σε οργανισμούς υγείας (η ρωσική ομάδα χτύπησε επίσης χθες ιστότοπους του ΝΑΤΟ).

Εκτός από την επίθεση των 71 εκατομμυρίων rps, η εταιρεία μετρίασε επιθέσεις με αιχμή 50-70 εκατομμύρια rps. Οι επιθέσεις ήταν όλες τύπου HTTP/2 και προέρχονταν από περισσότερες από 30.000 διευθύνσεις IP, πολλές από τις οποίες αναφέρονται σε παρόχους cloud. Ορισμένοι από τους επηρεαζόμενους ιστότοπους, που προστατεύονται από το Cloudflare, ανήκουν σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς (cloud computing, gaming, κρυπτονομίσματα και φιλοξενία).

Η Cloudflare σημείωσε ότι οι επιθέσεις DDoS αυξήθηκαν κατά 79% σε ετήσια βάση. Το 67% από αυτές παρήγαγε κίνηση άνω των 100 Gbps, ενώ το 87% διήρκεσε περισσότερο από τρεις ώρες. Αυξήθηκαν επίσης οι λεγόμενες επιθέσεις DDoS για λύτρα. Οι hackers απαιτούν από τα θύματα να πληρώσουν λύτρα για να σταματήσουν την επίθεση.

Συνεπώς, οι εταιρείες θα πρέπει να χρησιμοποιούν ειδικά μέτρα για την ανίχνευση και τον μετριασμό των επιπτώσεων μιας επίθεσης DDoS. Διαφορετικά, ο ιστότοπος θα παραμείνει εκτός λειτουργίας για μεγάλο χρονικό διάστημα, εμποδίζοντας σε ορισμένες περιπτώσεις την παροχή σημαντικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.