Το Chrome θα μπλοκάρει τις ειδοποιήσεις spam από προεπιλογή

Chrome

Η Google ασχολείται εδώ και καιρό με την καταπολέμηση των ειδοποιήσεων ιστότοπων στο Chrome, ιδίως των ενοχλητικών ειδοποιήσεων. Πριν από μερικά χρόνια, είχε εισαγάγει τη δυνατότητα απενεργοποίησης των ειδοποιήσεων για τους ιστότοπους που θεωρούνται “επιβλαβείς”, αλλά τώρα πρόκειται να ενισχύσει αυτή τη λειτουργία, τουλάχιστον από ό, τι φαίνεται από μια αλλαγή στον κώδικα που εντοπίστηκε από το 9to5Google.

Όπως επεσήμανε εκπρόσωπος της εταιρείας,

Οι ειδοποιήσεις spam είναι ένα από τα κυριότερα παράπονα που λαμβάνουμε από τους χρήστες του Chrome. Αυτή η λειτουργία επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, διασφαλίζοντας ότι οι χρήστες λαμβάνουν μόνο σχετικές ειδοποιήσεις.

Η νέα λειτουργία, σε αντίθεση με την προηγούμενη, είναι πολύ πιο αυστηρή, καθώς θα μπλοκάρει εντελώς τις ειδοποιήσεις από ορισμένους ιστότοπους, ακόμη και αν κάποιος έχει δώσει κατά λάθος τη συγκατάθεσή του στο παρελθόν. Τώρα το πρόβλημα είναι ότι η Google θα είναι σε αυτό το σημείο σε θέση να “κρίνει” τη σελίδα, τουλάχιστον για το Chrome, αλλά η λειτουργία θα εξακολουθεί να είναι απενεργοποιήσιμη, όπως ακριβώς και η “Ασφαλής περιήγηση”, η οποία μπλοκάρει ιστότοπους που θεωρούνται επιβλαβείς.

Ο αποκλεισμός ειδοποιήσεων spam του Chrome βρίσκεται, όπως αναφέρθηκε, στο στάδιο της ανάπτυξης, οπότε θα χρειαστούν μερικοί μήνες μέχρι να γίνει διαθέσιμος στους χρήστες.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.