Τέλος το δωρεάν G Suite από τον Ιούλιο

G Suite

Το 2022 ολοκληρώνεται μια μεγάλη αλλαγή στις υπηρεσίες της Google, με την ολική αντικατάσταση του G Suite, με το Google Workspace, το οποίο ξεκίνησε το 2020. Οι δωρεάν λογαριασμοί G Suite έχουν πέντε μήνες για να εγγραφούν σε οποιοδήποτε από τις συνδρομές του Workspace.

Ο ιστότοπος υποστήριξης της Google ενημερώνει γι’ αυτή την αλλαγή και τους όρους που έχουν επίσης κοινοποιηθεί σε ένα μήνυμα που στέλνει η Google στους χρήστες της, ειδοποιώντας τους για τη διαδικασία που πρέπει να πραγματοποιήσουν. Η εταιρεία ορίζει την 1η Ιουλίου ως την τελική ημερομηνία για τους κατόχους αυτών των λογαριασμών να μετακινηθούν σε συνδρομή στη νέα υπηρεσία που συγκεντρώνει το Calendar, Drive, Docs, Gmail και Meet.

Ως αποζημίωση, η Google προσφέρει 12μηνη έκπτωση στη συνδρομή του Workspace. Ωστόσο, εάν η αλλαγή δεν έχει γίνει μέχρι εκείνη την ημερομηνία, ο λογαριασμός θα μεταβεί αυτόματα σε ένα συνδρομητικό πρόγραμμα ή θα απενεργοποιηθεί χωρίς να είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες και σε όλο το περιεχόμενο που έχει αποθηκευτεί κατά τη διάρκεια των ετών χρήσης.

Το 2012, η ​​Google κυκλοφόρησε μια δωρεάν εναλλακτική λύση για να προσελκύσει περισσότερους χρήστες στην τότε πλατφόρμα εφαρμογών εργασίας της. Επαγγελματίες και φοιτητές απολαμβάνουν έκτοτε αυτήν τη δωρεάν επιλογή.

Μετά τη μετατροπή αυτής της υπηρεσίας σε Google Workspace και τη συγκέντρωση όλων των εφαρμογών σε αυτήν τη νέα υπηρεσία, η εταιρεία έπρεπε ακόμα να αποφασίσει τι να κάνει με αυτούς τους λογαριασμούς. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλονται σε αυτούς τους χρήστες, στα οποία είχε πρόσβαση το 9to5Google , υποδεικνύουν ότι ήρθε η ώρα.

Μεταξύ 1ης Μαΐου και 1ης Ιουλίου, όσοι επηρεάζονται μπορούν να λάβουν μια απόφαση: να πληρώσουν ή να διαγράψουν τον λογαριασμό. Από τον ιστότοπο υποστήριξης, η Google εξηγεί επίσης ότι είναι δυνατή η εξαγωγή των δεδομένων λογαριασμού εάν δεν θέλετε να συνεχίσετε να τα χρησιμοποιείτε.

Από την άλλη, μπορείτε να προχωρήσετε στο κλείσιμο του λογαριασμού μετά από 60 ημέρες κατά τις οποίες θα παραμείνει σε αναστολή. Σε αυτήν την περίοδο, θα εξακολουθεί να είναι δυνατή η επαναφορά του λογαριασμού εισάγοντας έναν τρόπο πληρωμής. Διαφορετικά, θα κλείσει οριστικά και δεν θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες Google Workspace.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.