Τέλος τα arcades της Sega μετά από 50 χρόνια στο χώρο

Sega Arcades

Μετά από περισσότερα από 50 χρόνια, η επωνυμία της Sega Enterntainment πρόκειται να εξαφανιστεί από όλα τα ιαπωνικά arcades. Η Sega Sammy ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα πουλήσει το υπόλοιπο 14,9% του τμήματος Sega Entertainment, το οποίο διαχειρίζεται τα κέντρα παιχνιδιών της σε όλη την Ιαπωνία, στην επιχείρηση Genda Inc.

Η Genda αγόρασε για πρώτη φορά το 85,1% των μετοχών της Sega Entertainment το 2020. Εκείνη την εποχή, η Sega Sammy ανέφερε την αβεβαιότητα γύρω από την πανδημία ως το λόγο για τον οποίο αποφάσισε να τις πουλήσει. Ο αντίκτυπος της πανδημίας οδήγησε επίσης στο κλείσιμο της περίφημης στοάς Akihabara της Sega, το Σεπτέμβριο του 2020. Μετά την πώληση, η Sega Entertainment θα μετονομαστεί πλήρως σε Genda GiGO Entertainment, όπως έχει επιβεβαιωθεί, και όλα τα κέντρα παιχνιδιών Sega σε εθνικό επίπεδο, θα αλλάξουν την επωνυμία Sega σε “GiGO“.

Η Sega άνοιξε το πρώτο από τα ιαπωνικά κέντρα παιχνιδιών της στα τέλη της δεκαετίας του 1960, συμπεριλαμβανομένων των λούνα παρκ Joypolis και των arcades Club Sega. Υπολογίζεται ότι η εταιρεία είχε σχεδόν 1.000 τοποθεσίες arcade στην Ιαπωνία στο απόγειό της, στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Σχολιάζοντας την είδηση, ο πρόεδρος της Genda GiGO, Hisashi Kataoka, δήλωσε:

Τα καταστήματα Sega σε όλη τη χώρα θα αλλάξουν τα ονόματα τους σε GiGO, για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για τα 56 χρόνια ιστορίας της Sega και την επιθυμία μας να είναι μια όαση που σβήνει τη δίψα των ανθρώπων για αληθινή ψυχαγωγία. Θα ξεκινήσουμε με τα Ikebukuro, Akihabara και Shinjuku. Και ύστερα, σε όλη τη χώρα“.


Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, πως η Sega Enterntainment κατασκεύαζε και πουλούσε η ίδια μηχανές arcade χωριστά και πιθανότατα θα συνεχίσει να το κάνει. Η εταιρεία είναι γνωστή για μερικά από τα πιο εμβληματικά παιχνίδια arcade στον κόσμο, όπως τα OutRun, Daytona USA και πολλά άλλα.

Παίζω games από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Για εμένα αποτελούν ένα ιδανικό μέσο απόδρασης και νοσταλγίας. Ιδανική βραδιά: μάζωξη σε σπίτι με φίλους παίζοντας και τρώγοντας πολύ φαγητό.