Τα Windows 11 θα έχουν ανανεωμένο Task Manager

Windows 11 Task Manager

Η Microsoft ετοιμάζει πλήρη ανανέωση του Task Manager για τα Windows 11. Όπως πολλά άλλα μέρη του λειτουργικού, το Task Manager θα έχει και αυτό αλλαγές στο σχεδιασμό του, που συνάδει με τη νέα Fluent Design κατεύθυνση που έχει πάρει η εταιρεία. Η Microsoft προσπάθησε να κρύψει καλά τις αλλαγές, αλλά ένα φοιτητής, ονόματι Gustave Monce, αποκάλυψε τα σχέδια της εταιρείας.

Παρά το γεγονός ότι ο νέος σχεδιασμός του Task Manager δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, μπορείτε να το ενεργοποιήσετε στα πιο πρόσφατα preview builds των Windows 11. Όπως ανέφερε και ο Monce, πρόκειται για ένα κρυμμένο χαρακτηριστικό και τίποτα δε δουλεύει σωστά. Επειδή είναι ακόμα στα πρώτα στάδια της ανάπτυξής του δε λειτουργεί όπως θα έπρεπε, αλλά η κύρια ιδέα του νέου σχεδιασμού είναι σαφής ακόμα και έτσι. Υπάρχει dark mode και το interface θυμίζει το γενικό design των Windows 11, με στρογγυλεμένες γωνίες και έμφαση στην απλοποίηση.

Οι καρτέλες έχουν αντικατασταθεί από ένα sidebar που επιτρέπει την εναλλαγή μεταξύ των διαφορετικών τμημάτων της εφαρμογής. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Task Manager έχει περάσει σχεδόν μια δεκαετία χωρίς να υποστεί σημαντικές αλλαγές, με την τελευταία του ανανέωση να έρχεται με τα Windows 8. Ένα μέρος του λειτουργικού που αναμφισβήτητα αποτελούσε κομμάτι της κληρονομιάς του, ήρθε η ώρα να εκσυγχρονιστεί.

Η Microsoft γενικότερα έχει πάρει μια στροφή προς την ανανέωση των κομματιών που αποτελούν την κληρονομιά των Windows, αφού πέρα από το Task Manager, ένα νέο Media Player βρίσκεται στο στάδιο των δοκιμών, ενώ στα Windows 11 θα δούμε και μια νέα εφαρμογή Notepad, που θα υποστηρίζει dark mode.