Τα δεδομένα των Ευρωπαίων μοιράζονται 376 φορές την ημέρα για διαφημιστικούς σκοπούς

iccl

Σύμφωνα με έκθεση του ICCL (Ιρλανδικό Συμβούλιο για τις Πολιτικές Ελευθερίες), δεδομένα Ευρωπαίων χρηστών του διαδικτύου μοιράζονται κατά μέσο όρο 376 φορές την ημέρα μέσω του Real Time Bidding, μιας τεχνικής που χρησιμοποιείται για τη διαχείριση της διαδικτυακής διαφήμισης. Στην περίπτωση των πολιτών των ΗΠΑ, ο μέσος όρος αυξάνεται σε 747.

Ως εκ τούτου, η ICCL εμπλέκεται επί του παρόντος σε δικαστική διαμάχη με τον κλάδο της ψηφιακής διαφήμισης και την Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων για μια πολύ μεγάλη παραβίαση δεδομένων. Σύμφωνα με το Ιρλανδικό Συμβούλιο για τις Πολιτικές Ελευθερίες, στην πραγματικότητα, κανείς δεν έχει συναινέσει ποτέ σε αυτή την πρακτική.

Αναλυτικότερα, τα δεδομένα των χρηστών μοιράζονται μεταξύ μεσιτών που ενεργούν για λογαριασμό αυτών που τοποθετούν διαφημίσεις, ενώ άλλοι τις διαβάζουν (οι ίδιες οι εμπλεκόμενες εταιρείες είναι άσχετες με το θέμα). Αυτή η παράνομη κοινοποίηση δεδομένων περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τη συσκευή στην οποία φορτώνεται η σελίδα, λεπτομέρειες σχετικά με τον γεωγραφικό εντοπισμό της συσκευής και άλλες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των ιστότοπων που έχουν επισκεφθεί προηγουμένως.

Τέλος, δεν θα συμπεριληφθούν προσωπικά αναγνωρίσιμες πληροφορίες, αν και οι ακτιβιστές επιβεβαιώνουν ότι ο συνολικός όγκος των δεδομένων αποτελεί στην πραγματικότητα παραβίαση της ιδιωτικής ζωής.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.