Τα Avatars έρχονται στο Instagram

instagram

Το Instagram εντάσσεται στον κόσμο των προσωπικών avatar, στις ψηφιακές εκδόσεις των χρηστών που η Apple βάφτισε ως Memojis και που το Snapchat συμπεριέλαβε στην εφαρμογή του ως Bitmojis στα μέσα του 2021. Κάθε εταιρεία τα αποκαλεί διαφορετικά, αλλά τώρα αποτελούν βασικά στοιχεία στο metaverse, που φιλοδοξεί να δημιουργήσει η Meta.

Το κοινωνικό δίκτυο έχει αρχίσει να λανσάρει αυτή τη νέα δυνατότητα μεταξύ μερικών Instagrammers. Στις ρυθμίσεις, ορισμένοι χρήστες βρήκαν την επιλογή να δημιουργήσουν το δικό τους τρισδιάστατο avatar.

Τα avatars μπορούν να προσαρμοστούν με διαφορετικούς τόνους δέρματος, μαλλιά και αξεσουάρ για να φαίνονται όσο το δυνατόν πιο κοντά στο χρήστη. Ωστόσο, η ενότητα αναφέρεται στο Facebook ως το μέρος όπου μπορείτε να “δείξετε τον εαυτό σας”, επειδή στο Instagram προς το παρόν, μπορείτε να δημιουργήσετε μόνο.

Για να εντοπίσετε αυτήν την προσθήκη και να ζωντανέψετε την εικονική σας παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα του Mark Zuckerberg, μπορείτε να μεταβείτε στο προφίλ σας στο Instagram. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο μενού στην επάνω δεξιά γωνία και μεταβείτε στις Ρυθμίσεις. Μόλις μπείτε, κάντε κλικ στον Λογαριασμό σας και ανάμεσα στις επιλογές που εμφανίζονται θα πρέπει να δείτε τα Avatars.

Δεν βρίσκουν όλοι οι χρήστες του Instagram τη δυνατότητα, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να γίνει διαθέσιμη σε ολόκληρο το δίκτυο. Ένας τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι να ενημερώσετε την εφαρμογή από το app store του τηλεφώνου σας, αν και δεν είναι σίγουρο ότι θα τη λάβετε.

Εάν το έχετε ήδη διαθέσιμο, κάνοντας κλικ στο κουμπί Έναρξη, αποκτάτε πρόσβαση στον δημιουργό του avatar. Στο εσωτερικό μπορείτε να αλλάξετε τα κουρέματα, το χρώμα, το σχήμα των ματιών, τον τόνο του δέρματος, να βάλετε διαφορετικά γυαλιά και άλλα στοιχεία.

Όσοι έχουν αναπτύξει avatars στο παρελθόν, τους έχουν δώσει τη λειτουργία να αντιδρούν σε σχόλια σε συνομιλίες, δίνοντας έτσι περισσότερη εκφραστικότητα και προσωπικότητα, σε σχέση με τα κλασικά emoticon ή αυτοκόλλητα. Ωστόσο, το Instagram δεν έχει φτάσει ακόμη σε αυτό το επίπεδο.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.