Στον πάγο η εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk

elon musk twitter

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Elon Musk, η εξαγορά του Twitter έχει τεθεί προσωρινά στον πάγο. Αιτία αυτού ήταν η αναφορά ότι οι ψεύτικοι ή spam λογαριασμοί αποτελούν λιγότερο από το 5% των καθημερινών ενεργών χρηστών.

Όπως ανέφερε ο ίδιος ο Musk μέσω tweet του, η συμφωνία παγώνει έως ότου μάθει τις λεπτομέρειες σχετικά με τους υπολογισμούς που αναφέρουν ότι μόλις το 5% των χρηστών αντιστοιχούν σε fake/spam accounts. Στο μεταξύ, τη στιγμή συγγραφής του παρόντος άρθρου, η αξία της μετοχής του μέσου κοινωνικής δικτύωσης σημειώνει πτώση κατά 19%, την ώρα που εκείνη της Tesla έχει άνοδο 5%.

Η σημαντική λεπτομέρεια εδώ, είναι ότι από την εταιρεία κάνουν λόγο για “εκτίμηση” και ότι το πραγματικό ποσοστό των ψεύτικων χρηστών μπορεί να είναι μεγαλύτερο. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι μετρήσεις του Twitter δεν έχουν υπάρξει ακριβής. Η εταιρεία ανέφερε περισσότερους χρήστες από το πραγματικό νούμερο για τρία συναπτά χρόνια, γεγονός που αποδόθηκε σε τεχνικό λάθος. Αυτό είχε οδηγήσει σε σφάλματα στις μετρήσεις της τάξης των 1,9 εκατομμυρίων χρηστών για κάθε τρίμηνο.

Ο Musk από τη μεριά του, έχει αναφέρει την ελάττωση των “spam και scam bots” και “bot armies” ως ένα σημείο κλειδί για τις ιδέες του σχετικά με τη βελτίωση της υπηρεσίας. Η ελευθερία του λόγου και το να κάνει τους αλγορίθμους της πλατφόρμας open-source είναι άλλα δύο σημαντικά σημεία.

Αυτό είναι το πιο πρόσφατο εμπόδιο, λοιπόν, στην προσπάθεια του Musk να εξαγοράσει πλήρως το Twitter. Δεν έχει παρά λίγες εβδομάδες που ανακοινώθηκε η συμφωνία, και έχουμε ήδη ένα ακόμα εμπόδιο. Μένει να δούμε πόσο θα επηρεάσει τη συναλλαγή η κατάσταση.