State of Play: Γιατί αυτές οι διαρροές είναι αναξιόπιστες

State of Play

Μεταξύ σοβαρού και αστείου, η υποθετική σύνθεση της ανακοίνωσης του State of Play εμφανίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ένας (πρώην πλέον) leaker εξήγησε γιατί οι πληροφορίες αυτές δεν είναι αξιόπιστες.

Η αναμονή για το State of Play στις 2 Ιουνίου αυξάνεται και, όπως είναι πλέον παράδοση, η υποθετική σειρά των ανακοινώσεων που θα δούμε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εμφανίστηκε στο διαδίκτυο. Μια μάλλον έγκυρη πηγή εξήγησε γιατί αυτές οι διαρροές δεν είναι αξιόπιστες.

Ας προχωρήσουμε όμως με τη σειρά: πριν από τρεις ημέρες, η Sony ανακοίνωσε το State of Play για τον Ιούνιο του 2022, μια εκδήλωση που πολλοί περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι συμβαίνει σε μια εποχή που, μέχρι πριν από λίγα χρόνια, γινόταν η E3.

Σύμφωνα με τις λίγες πληροφορίες που αποκάλυψε η ιαπωνική εταιρεία, θα πρόκειται για μια παρουσίαση διάρκειας περίπου 30 λεπτών, η οποία θα περιλαμβάνει τρέιλερ και ανακοινώσεις σχετικά με παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν για το PS5 και το PS4, καθώς και παραγωγές που ετοιμάζονται για το PlayStation VR2.

Δυο ημέρες αργότερα, η ανάρτηση που βλέπετε παρακάτω εμφανίστηκε στο Twitter, δημοσιευμένη από ένα προφίλ που συνήθως δεν ασχολείται με διαρροές και που συχνά αφήνει χώρο για ειρωνικά ή/και ασεβή tweets. Δεν αναφέρεται καμία πηγή, αλλά αυτό δεν εμπόδισε αρκετούς χρήστες να το συζητήσουν.

Όπως φαίνεται, ο κατάλογος θα φαινόταν αληθοφανής, αλλά ο πρώην πλέον leaker Dusk Golem δήλωσε ότι αυτού του είδους οι ειδήσεις, με φωτογραφίες εγγράφων και διαφανειών, είναι πάντα ψεύτικες. “Αυτές οι διαφάνειες δεν υπάρχουν, ειδικά στις μέρες μας”, έγραψε σε μια ανάρτηση.

“Τα περισσότερα τρέιλερ και εκθέσεις οργανώνονται από ομάδες ανθρώπων που κάθονται μαζί σε ένα γραφείο και επικοινωνούν μεταξύ τους, όχι μέσω εγγράφων που περιμένουν να φωτογραφηθούν για να αποκαλυφθεί το περιεχόμενό τους. Οι άνθρωποι της ασφάλειας του μάρκετινγκ δεν θα διακινδύνευαν κάτι τέτοιο”.

Εν ολίγοις, η σύνθεση-φάντασμα είναι σχεδόν σίγουρα ψεύτικη.

Η πρώτη μου γνωριμία με το Nokia 3310 και το Nintendo 64, ήταν αρκετή για να κολλήσω με την τεχνολογία για πάντα. Αυτό το "μικρόβιο" οδήγησε στη ενασχόληση μου με την αρθρογραφία στον χώρο της τεχνολογίας και εν τέλει στη δημιουργία του Technoid.gr.